5 «σωστά» τρόφιμα που τρώμε με «λάθος» τρόπο

Τις περισσότερες φορές που επιλέγουμε υγιεινά τρόφιμα, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Πολλά από αυτά όμως τελικά τα καταναλώνουμε με λάθος τρόπο. Το αποτέλεσμα; Δεν καταφέρνουμε να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη τους. Πιθανόν να χάνουμε μέρος των βιταμινών ή ακόμα και να επιβαρυνόμαστε επιπλέον θερμίδες. Ας δούμε 5 παραδείγματα «σωστών» τροφίμων που τα τρώμε με «λάθος» τρόπο.

Πατάτες
Καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος B, και καλίου. Όταν οι πατάτες βράζουν ή ψήνονται διατηρούν σχεδόν αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά. Επίσης αποτελούν μία καλή πηγή υδατανθράκων με μηδενική σχεδόν περιεκτικότητα σε λίπος. Αντίθετα όταν οι πατάτες τηγανίζονται, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών χάνουν μεγάλων μέρος των βιταμινών τους. Επίσης απορροφούν μεγάλη ποσότητα λίπους που αυξάνει πολύ το θερμιδικό περιεχόμενο.

Φυστικοβούτυρο
Καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Αποτελεί ένα εξαιρετικό σνακ, αρκεί να προέρχεται από απλή πολτοποίηση φιστικιών, χωρίς πρόσθετα, ζάχαρη, αλάτι ή trans λιπαρά. Επιλέγοντας ένα φυστικοβούτυρο του εμπορίου, το πιθανότερο είναι ότι θα επιβαρυνθείτε αρκετές επιπλέον θερμίδες και λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy