Αισιόδοξοι οι γιατροί του 6χρονου Φώτη: “Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψει απόλυτα υγιής”

Αισιόδοξοι οι γιατροί του 6χρονου Φώτη: "Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψει απόλυτα υγιής"

Το θαύμα έγινε και ο 6χρονος Φώτης που έπεσε θύμα ατυχήματος στην Πάτρα και για τον οποίον προσεύχεται όλη η Ελλάδα αποσωληνώθηκε αργά χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το gnomip, η αποσωλήνωσή του έγινε σταδιακά και μεθοδικά, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις αντιδράσεις του μικρού ασθενούς. Σταδιακά ο μικρούλης άνοιξε τα μάτια του και άρχισε να αντιδρά στα ερεθίσματα, έχοντας δίπλα τους γονείς του.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος έκανε χθες μια σχετική ανάρτηση στο Facebook με τις ζωγραφιές των συμμαθητών του 6χρονου, μίλησε στην εφημερίδα «Γνώμη» και αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε όλη η ΜΕΘ για τον μικρό Φώτη:

«Ολα πήγαν καλά. Ακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του Φώτη και η αποσωλήνωση διήρκησε ώρες. Το εξαιρετικά θετικό είναι ότι ο Φώτης άνοιξε τα ματάκια του και αντιδρά στα ερεθίσματα. Θεωρώ ότι σταδιακά αφού επανέλθει πλήρως από τη διασωλήνωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Δήλωσε, επίσης, «πολύ χαρούμενος που ο Φώτης άνοιξε τα μάτια και έχει τώρα δίπλα του τους γονείς του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αγοράκι είχε σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση έμεινε ένα μικρό διάστημα χωρίς να οξυγονώνεται ο εγκέφαλος του και δεν κρύβω ότι αγωνιούσα για την έκβαση όπως όλοι στη ΜΕΘ Παίδων αλλά και ο κόσμος που συγκλονίστηκε».

Τέλος, όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης, «τώρα πλέον αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να επιστρέψει στη ζωή απόλυτα υγιής χωρίς η όλη περιπέτεια να αφήσει επιβαρυντικά αποτυπώματα».

Πώς θα κυλήσει η αποθεραπεία του

Αποσωληνωμένος, με μία απλή συσκευή οξυγόνου νοσηλεύεται πλέον ο μικρός Φώτης . Το πρόγραμμα αποθεραπείας του 6χρονου συνεχίζεται με περαιτέρω εξετάσεις, φυσικοθεραπείες και ψυχολογική υποστήριξη. “Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη μέρα. Ο μικρός Φώτης έχει τις αισθήσεις του και αντίληψη του περιβάλλοντος”,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Διαβάστε ακόμα:

Ξεσπούν οι γονείς του δολοφόνου-αυτόχειρα στη Ρόδο: “Πόνεσε και δεν άντεξε. Την αγαπούσε πολύ”

Aυτή η δασκάλα βρήκε τον τέλειο τρόπο για να εμψυχώσει μαθήτρια που στεναχωριόταν για τα λάθη της

Πηγές υπ. Παιδείας: Καμία αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά με το άνοιγμα των σχολείων