Δεν καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 4-18 που να συνδέεται στο άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων ήταν αρκετά χαμηλότερος: μεταξύ 13/9 και 19/9 καταγράφηκαν 3559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών.
Τι λένε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ
Με βάση τα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τονίζουν ότι τον Ιούλιο 2021 ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών ήταν 4324 κατά μέσο όρο. Τον Αύγουστο 2021, ο εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ήταν 4.738 κατά μέσο όρο.
Eίναι αξιοσημείωτο ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του 15Αύγουστου, όπου καταγράφηκαν 5371 κρούσματα συνολικά.
Διαβάστε επίσης:
Το 5χρονο, το κλαδευτήρι και τα πολύτιμα μαθήματα που δεν θα δώσει ποτέ το ελληνικό σχολείο
Θα αλλάξει το σύστημα των “50+1” για να κλείσει μια τάξη όταν εντοπιστούν κρούσματα σε μαθητές;