Ανοιχτά από αύριο 3 δημόσια σχολεία σε Ραφήνα και Ν. Μάκρη για δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Ανοιχτά θα είναι από αύριο και θα λειτουργούν τρία δημόσια σχολεία σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν αυτές τις δύσκολες στιγμές γονείς και τα παιδιά που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, από αύριο εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στο πρώτο δημοτικό σχολείο και στο ΕΠΑΛ της Ραφήνας καθώς και στο πρώτο γυμνάσιο Νέας Μάκρης και οι γονείς θα μπορούν να πάνε τα παιδιά τους για δημιουργικές απασχολήσεις αλλά και συζητήσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας χαιρέτισε τη συμβολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας που αύριο, όπως είπε, και δια του προέδρου, της θα είναι παρούσα «για να συζητήσουν σε αυτές τις πραγματικά ανείπωτα δύσκολες στιγμές που ζούνε γονείς και παιδιά».

Αυτές είναι οι διευθύνσεις των σχολείων:

1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 22940 24700

ΕΠΑΛ Ραφήνας,  25 χλμ Λ.Μαραθώνος,  2294032910

1o Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, Ρούμελης 2, 2294093701

Ενέργειες στήριξης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ολέθριων πυρκαγιών

Συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα σχολεία των περιοχών που πλήγηκαν από τη θανατηφόρα πυρκαγιά) είχε χθες αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την παρουσία του προέδρου της Π.Ο.Ε.Δ. Φίλιου Φυλακτού, ο οποίος μετέφερε την απόφαση των κυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων για οικονομική στήριξη προς τους πληγέντες. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιπτώσεις, σε επίπεδο απωλειών ζωών και υλικό, που είχε η καταστροφή στους μαθητές και τις οικογένειές τους, στους εκπαιδευτικούς και στις σχολικές μονάδες. Ανταλλάχθηκαν προτάσεις στην κατεύθυνση της ενίσχυσης όλων των παραπάνω σε υλικό και εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό επίπεδο και συμφωνήθηκε η ύπαρξη διαρκούς διαύλου επικοινωνίας ώστε να πραγματοποιούνται άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ανακοίνωσε την απόφασή του για την παρουσία μελών του στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας την Παρασκευή 27 Ιουλίου, σχολείο το οποίο ορίστηκε να αναλάβει την απασχόληση παιδιών σχολικής ηλικίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι για όλο το αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα.  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όπως έχει ήδη ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή θα στηρίξει έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στη δίνη της καταστροφής και θα προχωρήσει στην ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών που μπορεί στην κατεύθυνση συμπαράστασης  στους πληγέντες.