«Αόριστα κατηγορητήρια» – Τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο πατήρ Αντώνιος (video)

Αρνείται στις έγγραφες εξηγήσεις του όσα του αποδίδονται ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος στις εισαγγελείς ανηλίκων για τη διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Μέσω των συνηγόρων του, ο πατήρ Αντώνιος παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο κάνει λόγο για αόριστα «κατηγορητήρια» και «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση» με την οποία «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Υποστηρίζει ότι «λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (σ.σ. τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού , που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα.

«Βέλη» στον πρώτο καταγγέλλοντα

Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)». Στο υπόμνημα του ο ιερέας κατηγορεί μάλιστα τον «πρώτο και κύριο καταγγέλλοντα» για «μεθοδευμένη δράση» λέγοντας πως «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του». «Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας Αντώνιος επισημαίνει πως «μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της». 

Πλέον, οι εισαγγελείς ανηλίκων αφού μελετήσουν και έγγραφες εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου και των άλλων υπόπτων θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι για την Κιβωτό του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις ελέγχεται και για κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στη δομή

Εκτός του ιερέα ως ύποπτοι για πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές ,το διάστημα 2020 έως και 2022, σε βάρος φιλοξενουμένων σε δομές του ΜΚΟ ελέγχονται και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην Αθήνα , οι δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο.

 «Τρομερά προβεβλημένα πρόσωπα σκοπεύουν να σταθούν στο πλευρό του π. Αντωνίου»

Η Κατερίνα Καινούργιου “έριξε βόμβα” για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και την υποστήριξη του πατρός Αντωνίου.

Διαβάστε επίσης:

Επαγγελματική αναδοχή: Τι πρέπει να κάνετε για να αναλάβετε την φροντίδα ενός παιδιού ΑμεΑ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθήνας έκοψε την βασιλόπιτα – Τα αιτήματά τους για την προστασία του κλάδου

Μάχη δίνει ο 4χρονος που παρασύρθηκε από το αμάξι του μπαμπά- Η σύλληψη – Μαρτυρία σοκ για το ατύχημα

Όσα πρέπει να ξέρετε για τα περιπρωκτικά αποστήματα που ταλαιπωρούν πολλά παιδάκια