Αποφασίστηκε: Πώς θα λειτουργούν οι τάξεις με κρούσματα – Πότε μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές

Μακρή: "Δεν θα κλείσουν τα σχολεία – Τα παιδιά δεν κολλούν πάντα στο σχολικό περιβάλλον"

Ο κύβος ερρίφθη και στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών το ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία θα ισχύσουν στα σχολεία όλων των βαθμίδων τη νέα σχολική χρονιά 2021-22, μονοπώλησε τη συζήτηση καθώς πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να μην κλείνουν τα σχολεία με το πρώτο κιόλας κρούσμα.

Τα rapid test, αιχμή του δόρατος στην εμφάνιση κρούσματος στις τάξεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr οι οριστικές αποφάσεις “κλείδωσαν” και οι μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα σειρά μέτρων που θα ενεργοποιείται εντός της τάξης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. Ενώ μέχρι πρότινος η ύπαρξη κρούσματος οδηγούσε αναπόφευκτα σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της τάξης και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, εφεξής αυτό αλλάζει καθώς πλέον θα επιστρατευτεί η λύση της διενέργειας rapid test.

Πότε θα μπαίνει λουκέτο σε μια τάξη

Η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής.

Πότε θα μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές

Σκέψεις να γίνονται τα self test των μαθητών στα σχολεία - Ποια άλλα μέτρα συζητώνται

Θεωρείται ειλημμένη απόφαση πως  όταν μαθητής του τμήματος νοσήσει, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο τίθενται σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας. Το μέτρο αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές. Από την καραντίνα οι μαθητές θα επιστρέφουν μια εβδομάδα μετά από αρνητικό rapid test.

“>Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, έπειτα ακολουθούν τα 2 self test και την 7η μέρα πάλι rapid test.

Ενώ για τους εμβολιασμένους μαθητές (12-17 ετών) ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Σημειωτέον για τις περιπτώσεις των εμβολιασμένων μαθητών δεν τίθεται θέμα να μπουν σε καραντίνα, αντιθέτως θα παρακολουθούν κανονικά δια ζώσης τα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης:

“Να κοιμηθώ στη γιαγιά απόψε;”: Ένας ύμνος στις ωραιότερες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων

Παιχνιδαγωγείο: Ένα σχολείο με βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο το… παιχνίδι!

Θρήνος στο Βόλο: “Έσβησε” από κορωνοϊό 46χρονος μπαμπάς δυο παιδιών