Θετικό κρούσμα στην τάξη: Τα 2 σενάρια που θα συζητήσουν στην Επιτροπή των Ειδικών

Ετοιμάζεται καθολικό κλείσιμο των σχολείων;

Οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και όπως έχει αποσαφηνιστεί σε όλους τους τόνους από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού θα είναι διαφορετικά τη φετινή χρονιά καθώς πρόθεση είναι να μην κλείνουν τα σχολεία με το πρώτο κιόλας κρούσμα.

Επιστροφή στα θρανία με ενισχυμένα μέτρα προστασίας

Τα παιδιά θα επιστρέψουν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου με μάσκες, θα υπάρχει αερισμός των αιθουσών, σχολαστικός καθαρισμός και αντισηπτικά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία τη φετινή χρονιά καθώς και το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων στις τάξεις καθώς πολύς λόγος γίνεται για το πόσα κρούσματα θα απαιτηθούν για να οδηγηθεί η διεύθυνση του σχολείου στην απόφαση να αναστείλλει τη δια ζώσης διδασκαλίας για το συγκεκριμμένο τμήμα.

Όπως ξεκαθάρισε με σημερινές της δηλώσεις η Νίκη Κεραμέως η αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία είναι επιβεβλημένη καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση. «Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι ειδικοί για να μην κλείνουν οι τάξεις με το πρώτο κρούσμα

Το esos.gr αποκαλύπτει τα δυο σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις αναφορικά με το πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία. Ειδικότερα, οι προτάσεις που έχουν ακουστεί είναι οι εξής:

Όταν σε μια αίθουσα εκδηλώνεται μικρός αριθμός κρουσμάτων (σ.σ. ως προς τον αριθμός ακούστηκαν διάφορες προτάσεις) να διενεργείται rapid test είτε σε όλους τους μαθητές της τάξης (σ.σ. ενδεχόμενο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ θεωρείται πιθανότερο)  είτε να διενεργείται self test σε όλους τους μαθητές του σχολείου, δεδομένου ότι το συγκεριμένο “κρούσμα” ή τα συγκεκριμένα “κρούσματα” μπορεί να ήρθαν σε επαφή και με άλλους μαθητές άλλων τάξεων είτε να διενεργείται  rapid test στους μαθητές της αίθουσας και παράλληλα self test στους μαθητές του υπόλοιπου σχολείου.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αποκάλυψαν στο Infokids.gr ότι το επικρατέστερο σενάριο που μελετάται είναι σε ενδεχόμενο ύπαρξης θετικού κρούσματις σε ένα τμήμα να κάνουν όλοι οι μαθητές rapid test, να περνάνε κάποιες μέρες και να ξανακάνουν και ένα δεύτερο προκειμένου να κρατήσουν το συγκεκριμένο τμήμα ανοιχτό.

Σκέψεις να γίνονται τα self test των μαθητών στα σχολεία - Ποια άλλα μέτρα συζητώνται

“Μπλόκο” στα δήθεν αρνητικά self test των μαθητών

Την ίδια ώρα αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου ότι οι ειδικοί συζητούν το ενδεχόμενο τα 2 self tests την εβδομάδα που είναι υποχρεωτικά για να πάνε οι μαθητές στο σχολείο να γίνονται εντός των σχολικών μονάδων και όχι στα σπίτια, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. 

Διαβάστε επίσης:

H νέα ζωή της μικρής Λυδίας στην Αλόννησο – Οι συναντήσεις με τους παππούδες- Εξελίξεις στην επιμέλειά της

Θρήνος στο Βόλο: “Έσβησε” από κορωνοϊό 46χρονος μπαμπάς δυο παιδιών

Κεραμέως: “Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού”