Κεραμέως: “Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού”

Κεραμέως: "Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού"

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να μην ξανακλείσουν οριζόντια τα σχολεία και να ενισχυθεί η δια ζώσης διδασκαλία, η υπουργός Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3, στο πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν – Αυξημένο testing και όχι κλείσιμο τμήματος

Όπως τόνισε η υπουργός τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση.

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.

Το σχέδιο του Υπ. Παιδείας για τη λειτουργία των σχολείων – Με πόσα κρούσματα θα κλείνει το τμήμα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα η διαδικασία που προβλέπεται για τη λειτουργία των σχολείων και την περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορωνοϊού θα είναι η εξής:

Με την παρουσίαση κρούσματος θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στην συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε 7 ημέρες. Παράλληλα, θα δίνονται δύο self test σε όλους και θα πρέπει είτε οι μαθητές, είτε οι γονείς τους να τα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα όπως ίσχυε και πέρυσι.

"Βόμβες" από την Λινού: «Είναι εγκληματικό να μην παίρνουμε μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων» - Oι 3 προτάσεις της

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

Κάποιο τμήμα θα κλείσει μόνο όταν βγουν θετικοί οι μισοί + 1 μαθητής. Δηλαδή μία τάξη με 20 μάθητες θα κλείσει μόνο αν οι 11 βγουν θετικοί στον κορωνοιό.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει αν νοσήσει τώρα ένα παιδί; Ο καθηγητής Ν. Τζανάκης απαντά

Νεκρός από ηλεκτροπληξία ανήλικος στην Χαλκίδα

Και 3ο και 4ο παιδί για την Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη!