Τι θα γίνει αν νοσήσει τώρα ένα παιδί; Ο καθηγητής Ν. Τζανάκης απαντά

Τι θα γίνει αν νοσήσει τώρα ένα παιδί; Ο καθηγητής Ν. Τζανάκης απαντά

Για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τον εμβολιασμό των παιδιών και τις αναστολές που τίθενται σε ισχύ από σήμερα για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας μίλησε νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζάνακης.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας, ο ίδιος είπε, ότι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της περιοχής του υπάρχουν επτά γιατροί που θα τεθούν σε αναστολή με τους οποίους ο ίδιος επικοινώνησε, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να τεθούν σε αναστολή.

Ως προς την ανοσοποίηση των παιδιών, τόνισε πως ένα παιδί θα ανοσοποιηθεί μέσα στο 2021 με φυσικό τρόπο, αλλά αν γίνει αυτό θα επιλέξει ο ιός πώς θα το ανοσοποιήσει. “Θα το ανοσοποιήσει ελαφρά που είναι η πλειονότητα ή θα το ανοσοποιήσει με βαρύ τρόπο;”, αναρωτήθηκε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας πως οι γονείς πρέπει να σκεφτούν αυτό το ενδεχόμενο:

“Τα παιδιά που μπαίνουν στο νοσοκομείο ναι μεν δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι ενήλικες ή οι υπερήλικες όμως όλα παρουσιάζουν μια βεβαρημένη εργαστηριακή εικόνα με βιοχημικές εξετάσεις που δείχνουν προσβολή σε πολλά οργανικά συστήματα των παιδιών αυτών, για αυτό παρακολουθούνται επισταμένως. Μιλάμε για παιδιά 12- 15 ετών που έχουν πλέον την δυνατότητα να εμβολιαστούν… μέχρι και βρέφη” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε ένα πολύ μικρό ποσοστό θα εμφανίσουν αυτό το σύνδρομο βαρύτερα.

Τέλος, αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων μέσα στον Σεπτέμβριο, ο καθηγητής είπε πως οι αναλύσεις και το μοντέλο του δείχνουν ότι “βρισκόμαστε σε μια παρατεταμένη κορύφωση μια επιπεδόση και αναμένεται να είναι ένας καλός Σεπτέμβριος σχετικά με τα κρούσματα”. Ωστόσο, δυστυχώς οι ΜΕΘ και οι θάνατοι θα παραμείνουν ψηλά όπως είναι τώρα. “Οι μονάδες μπορεί να φτάσουν και γύρω στα 450 κρεβάτια με μόνη παραδοχή να μην επηρεάσει η κινητικότητα που είναι πολύ πιο ελεγχόμενη” είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ακόμα:

“Ασημένιος” ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στο μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Και 3ο και 4ο παιδί για την Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη!

Ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου βάφτισαν το έκτο παιδί τους! (φωτος)