Ο καθ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω των 18 με Covid-19

Ο καθ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω των 18 με Covid-19

Με μία σειρά από αξονικές τομογραφίες νέων, όπως ο ίδιος λέει, ασθενών covid-19, o επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, επιδιώκει μέσα από την ανάρτησή του στο Facebook να δείξει τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19 ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

“Μία εικόνα χίλιες λέξεις” γράφει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

“Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.
Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου.
Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία;
Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!

Στην πορεία ακολουθεί η πηγή την εικόνων, για να μην μπει κανείς στη διαδικασία να διαψεύσει, ισχυριζόμενος ότι οι φωτογραφίες μπορεί να ανήκουν σε άλλους ασθενείς.

Διαβάστε ακόμα:

10 «παραξενιές» του παιδιού σας που μπορεί να δείχνουν μία σπουδαία προσωπικότητα

Απολαμβάνουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο με τα παιδιά από την ταράτσα του «σχεδία home»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με την σύζυγο και το παιδί του: “Η αρχή και το τέλος μου”