Απόκριες στην… οθόνη: Χτενίσματα, μακιγιάζ και αξεσουάρ για μικρούς καρναβαλιστές!

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα Αποκριών και, αν δεν είχαμε τα παιδιά μας, δεν θα υπήρχε τίποτε άλλο για να μας το θυμίσει. Χάρη στις δασκάλες τους, έστω και μέσω των τηλεμαθημάτων τους, οι πάνω ντουλάπες άνοιξαν, οι παλιές στολές και οι μάσκες κατέβηκαν και η μαγεία επέστρεψε στο σπίτι μας, το οποίο –δεν ξέρουμε αν συμβαίνει το ίδιο και στο δικό σας- τις τελευταίες ημέρες μοιάζει με… βεστιάριο!

Οι φετινές Αποκριές που λαμβάνουν χώρα online και μέσω οθόνης «απαιτούν» από τους μασκαράδες να δώσουν έμφαση στο κεφάλι: Στα χτενίσματα και το μακιγιάζ! Μην αγχώνεστε, λοιπόν, αν η περσινή στολή του παιδιού δεν του χωρά. Αρκεί να το βοηθήσετε να μασκαρευτεί από τους ώμους και πάνω για να εντυπωσιάσει τους φίλους του!

Πάρτε ιδέες:

Μονόκερος

Από τα πιο αγαπημένα «θέματα» για το φετινό καρναβάλι στα μικρά κορίτσια, ο μονόκερος απαιτεί ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ, το οποίο μπορείτε να κάνετε εύκολα ως εξής:

(πηγή φωτο: facepaint.com)

Δεινόσαυρος

Τα αγόρια τρελαίνονται για δεινόσαυρους! Μπορούν, μάλιστα, να τους εντάξουν στο μασκάρεμά τους, τοποθετώντας τους στα… μαλλιά τους!

…ή φτιάχνοντας ένα εντυπωσιακό δεινοσαυρο-καπέλο!

(πηγή φωτο: Pinterest/badschuim.eu)

Χτένισμα Έλσας

Αν πάλι η μικρή σας ονειρεύεται να μοιάσει στην πριγκίπισσα Έλσα τις φετινές Απόκριες, σας έχουμε τον τρόπο για να της κάνετε το υπέροχο χτένισμα από την ημέρα της στέψης:

Πειρατής

Με ένα πειρατικό καπέλο και το σωστό μακιγιάζ, ο μικρός σας μπορεί να γίνει ένας φοβερός πειρατής!

(πηγή φωτο: Pinterest/grimas.nl)

Όμως ακόμα κι αν δεν έχετε καπέλο, μπορείτε να του βάλετε στο κεφάλι ένα κόκκινο μαντήλι!

(πηγή φωτο: Pinterest/farmersalmanac.com)

Γατούλα

Μία στέκα με αυτιά γατούλα σίγουρα θα υπάρχουν στο σπίτι σας! Δείτε πώς θα κάνετε στη μικρή σας και ένα τέλειο μακιγιάζ για να εμφανιστεί κάνοντας “νιάου” στην οθόνη!

(πηγή: Pinterest/Ashleigh Scott)

Τρελός επιστήμονας

Με δύο μανταλάκια και ένα καλώδιο στο κεφάλι μπορεί εύκολα να μεταμφιεστεί κανείς… τρελός επιστήμονας!

(πηγή: Pinterest/uniqueideas.site)

Νησί Survivor!

Μία ιδέα που σίγουρα λίγοι θα έχουν σκεφτεί! Αν η κόρη σας έχει πολύ μακριά μαλλιά, περάστε μέσα από ένα ρολό χαρτιού ψεκάστε τα με πράσινο σπρέϊ χρώματος και μετατρέψτε τα με ό,τι παιχνίδια βρείτε διαθέσιμα σε νησί… Survivor!

(πηγή: Pinterest/Kristy Parks)

Διαβάστε ακόμα: 5 φανταστικές αποκριάτικες στολές για να φτιάξουμε με τα παιδιά στο σπίτι!