Αττική: Ανακοινώθηκαν τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

Πολλά σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας και παγετού. Η πληροφόρηση  θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση που θα έχουμε από τους Δήμους.

Τι ζητά η Ρένα Δούρου από τους Δήμους της Αττικής για τη λειτουργία των σχολείων στις 9/1

Την έγκαιρη αποστολή κατάστασης με τα σχολεία τα οποία προτίθενται να κλείσουν οι Δήμοι, ζητά με δεύτερη επιστολή της προς τους Δημάρχους η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων (προστασία από ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας, χαμηλές θερμοκρασίεςκ.λπ.), (…) για την έγκυρη ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και για τον αποτελεσματικό συντονισμό ως φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Περιφέρειας από τους Δήμους σχετικά με τις αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Με απόφαση της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Γιάννας Κριεκούκη, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βιλίων και Ερυθρών, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε τις συγκεκριμένες ενότητες, του παγετού που επικρατεί στις ανωτέρω περιοχές και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών.

Δήμος Μαραθώνα:

Κλειστά θα παραμείνουν, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρης) και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου σύμφωνα με την πρ. Αντιδήμαρχο Μαραθώνα κα. Δήμητρα Λαμπαρού, μετά από συνεννόηση με τον Αντιπερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου. Δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Δήμος Διονύσου:

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Διονύσου την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Δεν έχουμε ενημέρωση για παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Δήμος Ωρωπού

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου καθώς και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Αχαρνών

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός λαμβάνοντας υπόψη, την πρόγνωση για χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα τις βραδινές και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αχαρνών να παραμείνουν κλειστά

Δήμος Πεντέλης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου.

Δήμος Φυλής:

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς λαμβάνοντας υπόψη, τις προγνώσεις για χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν απόψε τις βραδινές και αύριο τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα εξαιτίας του παγετού, ο οποίος εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή μετάβαση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία, αποφασίζει ότι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής, να παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα είναι οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δήμος Γαλατσίου

Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Γαλατσίου. Ανοικτοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Δήμος Κηφισιάς:

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω χαμηλής θερμοκρασίας – παγετού και προς αποφυγή ατυχημάτων , οι παιδικοί σταθμοί , τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά !

Δήμος Αμαρουσίου

Κλειστά όλα τα σχολεία. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Βριλησσίων

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία”

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των εκπαιδευτηρίων “Η Ελληνική Παιδεία” συμπεριλαμβανομένου και του παιδικού σταθμού, για λόγους ασφάλειας εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στους αύλειους χώρους.

Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”

Αύριο, Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής  κατά την εκδήλωση παγετού στο τοπικό οδικό δίκτυο, αποφασίστηκε η μη λειτουργία του Σχολείου “Εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων” για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και επαιδευτικούς.

Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα

Κλειστά θα παραμείνουν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

 Δήμος Αθηναίων

Αναστολή της λειτουργίας των 38ου και 120ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών καθώς και του 4ου Νηπιαγωγείου στην οδό Κόκκερελ 14 και του 45ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στην οδό Πυθίας 38

Δήμος Δάφνης Υμηττού

Τα σχολεία του συγκροτήματος της οδού Ιονίων Νήσων, το 3ο Δημοτικό Υμηττού, το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης, το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού και το 3ο Λύκειο Υμηττού θα παραμείνουν κλειστά λόγω πάγου

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου  Σπάτων – Αρτέμιδος θα ανοίξουν στις 10:00 π.μ.

Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου

Τα σχολεία Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Πικερμίου, αύριο Τετάρτη 9 Ιανουάριου 2019, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 9.30πμ, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, λόγω πιθανότητας σχηματισμού παγετού σε σημεία του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Δήμος Χαλανδρίου

Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. και έναρξη λειτουργίας παιδικών σταθμών του δήμου στις 10:00 π.μ.

Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Έναρξη μαθημάτων στις 10:00 π.μ. – Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης θα λειτουργήσουν κανονικά, με έναρξη στις 10:00πμ.

Δήμος Καισαριανής

Μετά την εισήγηση του Δ/ντη του 2ου Δημοτικού σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καισαριανής θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του.

Δήμος Ηρακλείου

Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποφασίζει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πόλης να ανοίξουν στις 10.00πμ (ώρα προσέλευσης) οπότε και αναμένεται να έχει γίνει εμφανής η σαφής βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η απόφαση αφορά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο.

Δήμος Αθηναίων

Τα 24ο ΓΕΛ και 24 Γυμνάσιο Αθηνών στην οδό Σούκα 3, θα έχουν έναρξη της λειτουργίας τους στις 10:00 το πρωί.

Δήμος Καισαριανής

Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση του Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, τα μαθήματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα ξεκινήσουν στις 10.00πμ. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν το πρωί με το Σχολείο γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας του. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Βαθμίδας καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παλλήνης

Μετά την εκτίμηση της κατάστασης που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια στην επικράτεια του Δήμου, με παγετό λόγω πολύ χαμηλής θερμοκρασίας και τους κινδύνους που δημιουργούνται εξ αυτού του λόγου για την μετακίνηση γονέων και μαθητών προς τα δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία και προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, αποφασίστηκε η έναρξη των μαθημάτων για αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, να πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ.