Αττική: Καταγγελία για δασκάλα που κλείδωσε 10χρονη μαθήτρια μέσα στην τάξη

Μια μόλις ημέρα μετά το περιστατικό του δασκάλου στη Ρόδο που κλείδωσε 9χρονο μαθητή στη τάξη μετά το σχόλασμα και έφυγε, ακόμα ένα αντίστοιχο συμβάν είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δασκάλα κλείδωσε την 10χρονη κόρη μας στην τάξη

Οι γονείς μιας 10χρονης μαθήτριας κατήγγειλαν στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ότι και το δικό τους παιδί έζησε την εμπειρία του να μείνει κλειδωμένο μέσα στην τάξη επειδή η δασκάλα δεν έδειξε την δέουσα προσοχή και δεν αντιλήφθηκε ότι το παιδί ήταν ακόμη εντός τάξης όταν πήγε να κλειδώσει κατά το σχόλασμα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς της μαθήτριας, έγινε στις 29 Μαΐου. Αυτό που τους σόκαρε είναι η προσπάθεια αποσιώπησης του περιστατικού από τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και η αδιαφορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να το χειριστεί. Μάλιστα, όπως λέει ο παππούς της μικρής, δεν ενημερώθηκαν καν οι γονείς του παιδιού από την πρωτοβάθμια ή τη διεύθυνση του σχολείου.

Η αντίδραση των υπευθύνων όταν έγινε γνωστό το συμβάν

«Υπήρξε απαξίωση του γεγονότος, υποτίμηση του περιστατικού και μάλιστα αρχικά αρνήθηκαν ότι το παιδί κλειδώθηκε στην αίθουσα με υπαιτιότητα της δασκάλας και μάλιστα προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες στο παιδί. Τελικά μου είπαν “ε και τι έγινε που κλειδώθηκε; έπαθε τίποτα; δεν έπαθε!”» καταγγέλλει η μητέρα του 10χρονου κοριτσιού.

Πώς η 10χρονη κατάφερε να βγει εκτός αίθουσας

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, όταν κατάλαβε ότι κλειδώθηκε στην τάξη της, η μαθήτρια έφτασε στο παράθυρο της αίθουσας και κρέμασε το κεφαλάκι της έξω για να ζητήσει βοήθεια. Τελικά μία άλλη δασκάλα του σχολείου άνοιξε στο κοριτσάκι μετά από περίπου 15 λεπτά.

«Δεν αντιλαμβάνονταν τον κίνδυνο που αντιμετώπισε το παιδί και το μέμφονταν συνεχώς οπότε αναγκάστηκα να καταθέσω αγωγή» λέει η μητέρα της.

Δείτε το video που με την καταγγελία των γονέων