Αυξάνεται ο αριθμός καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις

Αμέτρητοι είναι οι γάμοι και οι βαφτίσεις που αναβλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που δεν επέτρεπαν μεγάλο αριθμό καλεσμένων σε αυτές τις τόσο σημανικές για την ελληνική κουλτούρα κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ανάσα, ωστόσο, σε όλες τις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες υποφέρουν παραμένοντας κλειστές τόσους μήνες, έρχεται να δώσει η άρση των μέτρων και η απόφαση των λοιμωξιολόγων να δώσει το πράσινο φως στις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων.

Συγκεριμένα, από 31 Μαΐου οι δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων σε εξωτερικούς χώρους επανέρχονται και θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Σχολιάζοντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο MEGA το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε, ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα». Είπε, επίσης, ότι το γεγονός, ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης μπορεί να αλλάξει.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή και οι ειδικοί θα εξετάσουν το ζήτημα και να εισηγηθούν περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις.