π. Γεώργιος Χριστοδούλου: “ΌΧΙ στα “ματάκια” και σε κάθε άλλο φυλαχτό που προσβάλλει τα Ιερά Μυστήρια”

Τώρα που η εποχή γάμων και βαφτίσεων πλησιάζει και πολλοί ετοιμάζουν μπομπονιέρες, μαρτυρικά και άλλα διακοσμητικά που θα μοιραστούν στους καλεσμένους, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε την θέση της εκκλησίας αναφορικά με ένα από τα δημοφιλή “στοιχεία” των εκδηλώσεων αυτών: Το φυλαχτό “ματάκι”.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν γνωρίζουν, ότι πρόκειται για ένα “στοιχείο” που η εκκλησία δεν αποδέχεται, καθώς προσβάλλει τα θεία, ενώ στη θέση του αντιπροτείνει απολειστικά το “σταυρουδάκι”. Ο πατέρας Γεώργιος Χριστοδούλου σε ανάρτησή του εξηγεί:

“Προσέχετε ευλογημένοι μου αδελφοί και μιλήστε σεβαστοί μου πατέρες στο ακατήχητο πλήρωμα της Εκκλησίας.

Το γνωστό σε όλους φυλαχτό “ματάκι” που για τους ακατήχητους και τους εμπόρους διώχνει την κακή ενέργεια, βρήκε ξανά την ευκαιρία τον τελευταίο χρόνο να μπει δυναμικά στη ζωή των προκατειλημμένων ανθρώπων.

Το πιο ανησυχητικό όμως και ανεπίτρεπτο που αποτελεί αμαρτία και ασέβεια είναι η εισχώρησή του στα Ιερά Μυστήρια, πολλές φορές και εν γνώσει των Επισκόπων και των Ιερέων. Το φυλαχτό φτάνει και στο σημείο να αγκαλιάζει την Ιερά Κολυμβήθρα, το Ιερό Σκεύος της Εκκλησίας μας για να προστατέψει το παιδί διότι το Άγιο Πνεύμα δεν αρκεί.

Κανένα λειτουργικό σκεύος δεν θα έπρεπε να στολίζεται. Ας στολίζεται το τραπεζάκι που θα ενδυθεί το βαπτισμένο παιδάκι.

Προσέχετε αγαπητοί μου χριστιανοί. Όταν πιστεύουμε σε άλλες δυνάμεις αντί της πραγματικής Θείας Δυνάμεως που προέρχεται από Τον Μόνο Αληθινό Θεό, φοβούμαι ότι αυτές οι “άλλες δυνάμεις” δε θα μας αφήσουν σε ησυχία αλλά μάλλον κακό θα προξενήσουν απομακρύνοντας Τον Θεό από κοντά μας.

Ο Ορθόδοξος χριστιανός δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το “ματάκι”. Ούτε στην κούνια του μωρού, ούτε στο λαιμό μας, ούτε ματάκια μαρτυρικά στη βάπτιση, ούτε στις μπομπονιέρες, ούτε έξω από το σπίτι μας, ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αν επιθυμείτε προστασία, μόνο ο Σταυρός θα είναι στη ζωή σας. Συμμετέχοντας στα Μυστήρια της Εκκλησίας, στη Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως λαμβάνουμε πολλή χάρη από Τον Θεό.

Η πνευματική καλλιέργεια του εαυτού μας με βάση τις οδηγίες Του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Ορθόδοξης Παραδόσεως, μας εξασφαλίζουν προστασία σε τούτη τη ζωή αλλά και τη Σωτηρία της ψυχής μας.

ΌΧΙ λοιπόν στα “ματάκια” και σε κάθε άλλο φυλαχτό που προσβάλει Τον Αναστημένο Χριστό!”