Αυτός είναι ο Δήμος που δίνει 1.000 ευρώ σε όλους τους δημότες που θα αποκτήσουν παιδί το 2020

Η καλή είδηση της ημέρας έρχεται από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής που όπως ανακοινώθηκε θα δίνει 1.000 ευρώ εφάξαπ σε κάθε οικογένεια δημοτών που θα κάνει το πρώτο της παιδί από το 2020 και μετά.

Το εν λόγω μέτρο προβλέπεται στον προϋπολογισμό του Δήμου για τη νέα χρονιά, ο οποίος εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Το μέτρο εντάσσεται, με εισήγηση του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, στον οικονομικό προγραμματισμό του Δήμου ξεκινώντας από το 2020 «και για όσο, τουλάχιστον, εμείς θα είμαστε στην δημοτική αρχή», όπως τόνισε ο Nίκος Μπάμπαλος.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια στο ξεκίνημα τους να δημιουργήσουν οικογένεια και να δώσουμε κίνητρο στις μελλοντικές οικογένειες της πόλης που δυσκολεύονται οικονομικά να κάνουν παιδιά. Να μεγαλώσει έτσι το Ηράκλειο, να μεγαλώσει όλη η Ελλάδα, να στηρίξουμε το μέλλον της πόλης μας», συμπλήρωσε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου. Οι λεπτομέρειες για την διαδικασία της χορήγησης του βοηθήματος (κριτήρια, αιτήσεις, δικαιολογητικά) θα ανακοινωθούν με την έναρξη της νέας χρονιάς.»