Αυτός ο Δήμος ενεργοποιεί τηλεφωνική γραμμή για μαθητές που δυσκολεύονται λόγω τηλεκπαίδευσης και καραντίνας

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στέκεται στο πλευρό των έφηβων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου και προχωρά από τις 3 Μαρτίου στην ενεργοποίηση μιας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για την ψυχολογική ενδυνάμωσή τους.

Η παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, σε συνδυασμό με την κοινωνική συνθήκη της καραντίνας, στο πλαίσιο μιας πρωτόγνωρης κατάστασης πανδημίας, δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα (θυμού, θλίψης, άγχους .κ.λ.π.) και πλήθος δυσλειτουργικών καταστάσεων (υψηλός αριθμός απουσιών, συγκρούσεις με τους γονείς, κρίσεις πανικού, αδυναμία διαχείρισης της καθημερινότητας κ.α.) και δυσκολεύει ιδιαίτερα τους εφήβους και τις οικογένειες τους.

Μια τηλεφωνική γραμμή για την ψυχολογική ενδυνάμωση όλης της οικογένειας

Στην τηλεφωνική γραμμή μπορούν να καλούν, οι έφηβοι, οι γονείς τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με την καταγραφή και διαχείριση των αιτημάτων τους, από τους ψυχολόγους της υπηρεσίας, ενώ σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, θα υπάρχει η δυνατότητα (με σειρά προτεραιότητας) ατομικών συνεδριών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από  τις 3 Μαρτίου στην  τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους ψυχολόγους της υπηρεσίας καθημερινά 11.00π.μ. – 14.00μ.μ., στο 210 4636747, καθώς και μια διεύθυνση mail grammiefivon@keratsini.gr για την αποστολή σύντομων αιτημάτων.