Δ. Ελληνικού Αργυρούπολης: Ράμπες και τουαλέτες ΑμεΑ θα τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία

Ο κατάλογος των Δήμων που παίρνουν την απόφαση να τοποθετήσουν στα σχολεία τους τουαλέτες και ράμπες για ΑμεΑ ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η εξυπηρέτηση ΑμεΑ μεγαλώνει.

Με σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης , Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε τα εξής: “Ράμπες και τουαλέτες ΑΜΕΑ καθώς και σύστημα πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Με την εξασφάλιση της πρότασης μας για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος όλα τα σχολεία μας θα αποκτήσουν ράμπες και τουαλέτες ΑΜΕΑ καθώς και σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας.
Ένα έργο ζωής αναγκαίο για τα παιδιά μας που συμφωνώ πως έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες για αυτονόητους λόγους και τώρα παίρνει σάρκα και οστά επιτέλους επί διοικήσεως μας.
Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου που επίμονα κυνήγησαν την χρηματοδότηση.”

Τα σχολεία θα αποκτήσουν και σύστημα πυρασφάλειας

Το θέμα της πυρασφάλειας, της πυρανίχνευσης και της πυροπροστασίας στα σχολεία αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας, καθώς πολλές είναι οι ελλείψεις και τα κενά που καταγράφονται ύστερα από τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποιεί κατά καιρούς η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αρμόδιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδίδουν την έλλειψη μόνιμων συστημάτων πυρασφάλειας στα σχολικά κτίρια στο υψηλό κόστος που απαιτείται για την εγκατάστασή τους. Παρά το γεγονός ότι πιστοποιητικά που δίνονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρασφάλεια, ισχύουν μόνο για πέντε χρόνια, είναι περιορισμένες οι περιπτώσεις όπου τα σχολεία ζητούν επανεξέταση και έλεγχο για την καταλληλότητα του συστήματός τους.

Εφεξής όλα τα σχολεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης θα αποκτήσουν σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας!