Δωρεάν σεμινάριο από το infokids.gr: Χαρισματικά /ταλαντούχα παιδιά, μια ομάδα ανάμεσά μας – Ανακαλύπτοντας τα ίδια και τις ανάγκες τους

«Τα Χαρισματικά παιδιά είναι “μικροί άνθρωποι”. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί που επιχειρούν να τα περιγράψουν αλλά κανένας δεν είναι ακριβής», μας λέει ο κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου,  ιδρυτής της οργάνωσης «Χαρισμάθεια», που μεριμνά για την αναγνώριση, υποστήριξη και ανάπτυξη των Χαρισματικών παιδιών, ενώ έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και τώρα είναι υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
«Αυτό συμβαίνει γιατί τα Χαρισματικά παιδιά δεν συνιστούν μία ομοιογενή ομάδα, παρά αποτελούν ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται, σ’ έναν βαθμό, κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Η ειδοποιός διαφορά που έχουν, από την πλειοψηφία των παιδιών στην ηλικία τους, είναι οι ασύγχρονες γνωστικές και συναισθηματικές τους ανάγκες.

Παρά την κοινή αντίληψη, τα Χαρισματικά παιδιά δεν είναι απαραιτήτως καλοί μαθητές και δεν επιδεικνύουν πάντα ενδιαφέρον για τα μαθήματα του σχολείου, ειδικά όταν διδάσκονται με στείρο τρόπο. Το γεγονός ότι έχουν υψηλές δυνατότητες, δε σημαίνει ότι οι δυνατότητες αυτές θα μεταφραστούν σε δεξιότητες και θα εκφραστούν σε αριστεία.»

Για όλα τα παραπάνω θα μας μιλήσει αναλυτικά ο κ. Αλέξανδρος Παπανδρέου στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο που διοργανώνει το infokids.gr στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, την Παρασκευή, 12 Μαϊου, στις 19.00.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο «Χαρισματικά /ταλαντούχα παιδιά, μια ομάδα ανάμεσά μας – Ανακαλύπτοντας τα ίδια και τις ανάγκες τους» στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα