Δωρεάν σεμινάριο Infokids.gr-Infowoman.gr: “Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους”

Δωρεάν σεμινάριο Infokids.gr: “Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες - Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους

Διανύουμε μία εποχή που τα περιστατικά γυναικών που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης μοιάζουν να παίρνουν διαστάσεις πανδημίας. Την ίδια ώρα, όμως, ζούμε και σε μία εποχή που όλο και περισσότερα από αυτά τα φρικτά συμβάντα έρχονται στο φως. Έτσι, αυξάνονται οι πιθανότητες να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να βρει το θύμα την απαραίτητη υποστήριξη για να μπορέσει να απαλύνει το τεράστιο ψυχικό και σωματικό τραύμα. Παράλληλα, χάρη στο κίνημα #metoo ανοίγει επιτέλους ένας δημόσιος διάλογος που δίνει ευκαιρίες καλύτερης ενημέρωσης και δυνατότητας πρόληψης τέτοιων συμβάντων.

Εμείς, οι γονείς, είμαστε οι πρώτοι που οφείλουμε να γνωρίζουμε. Εμείς είμαστε αυτοί που θα μεταδώσουμε στα παιδιά μας τις αρχές και τις αξίες, βάσει των οποίων θα μπει ένα γερό φρένο στην απάνθρωπη αυτή νοοτροπία. Για τον λόγο αυτό, το Infokids.gr και το Infowoman.gr προσκαλούν όλους τους γονείς στο ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο με θέμα: “Βιασμός: Ούτε θύματα, ούτε θύτες – Εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους”. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 12:00-14:00 στο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64, Αθήνα).

Κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι:

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Ο ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ορέστης Γιωτάκος, ο οποίος έχει συγγράψει πληθώρα βιβλίων με θέματα σχετικά με τον βιασμό, τελευταίο εκ των οποίων το “Σεξουαλική βία”.

Η υπ. Διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογίας, Δ/ντρία Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), κ. Κέλλυ Ιωάννου.

O συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Στη συζήτηση θα συμμετέχει και η βουλευτής, κ. Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της καμπάνιας “Ένα στα Πέντε” ενάντια στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση στην Ελλάδα.

Συμμετοχή στο σεμινάριο

Η συμμετοχή των αναγνωστών του Infokids.gr στο σεμινάριο είναι δωρεάν, εφόσον έχει προηγηθεί η σχετική δήλωση στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Επιβάλλεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής στον χώρο. Σύμφωνα με τα ίδια μέτρα, οι συμμετοχές στο σεμινάριο δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 30. Συνεπώς, οι αναγνώστες που θα παρευρεθούν θα λάβουν σχετικό email επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους.

Καθ’όλη την διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει live αναμετάδοση στη σελίδα του Infokids.gr στο Facebook και στο Instagram, προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτό και οι αναγνώστες που θα παρακολουθούν από το σπίτι.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Choose Strategic Communications Partner

Η Choose Strategic Communications Partner, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της επικοινωνίας στην Ελλάδα. Η Choose προσφέρει 360° υπηρεσίες επικοινωνίας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, στρατηγική, εταιρική επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, διαφήμιση, δημιουργικό σχεδιασμό, digital marketing και δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου. Από το 2003 έως σήμερα, και μέσω συνεχούς εξέλιξης και μετασχηματισμού, η Choose έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των πελατών της και ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, για τις ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επικοινωνίας που παρέχει στους πελάτες της και οι οποίες συνδυάζουν 4 βασικά στοιχεία: Ολιστική στρατηγική, καινοτόμα δημιουργικότητα, τεχνολογική εξειδίκευση και εμπορικά πλεονεκτήματα.

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ INFOKIDS.GR

Μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του infokids.gr είναι τα ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια που διοργανώνει (με ένα μικρό διάλειμμα την περίοδο της καραντίνας) για γονείς.

Θέματα που αφορούν την υγεία, την ανατροφή, την ασφάλεια, την εκπαιδευτική διαδικασία στα παιδιά γίνονται αντικείμενο των σεμιναρίων μας με στόχο να προσφέρουμε γνώση και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς, απαλύνοντας όσο το δυνατόν την αγωνία τους.

Το φθινόπωρο του 2021 ξεκινήσαμε τον 6ο κύκλο σεμιναρίων ευελπιστώντας να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος θεμάτων που απασχολούν την ελληνική οικογένεια και τη σύγχρονη κοινωνία, δίνοντας μέσω των προσκεκλημένων ειδικών μας κάθε φορά τις πιο σωστές απαντήσεις στους προβληματισμούς των γονιών.

Τα σεμινάρια που έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής φέτος είναι τα:

“Άριστα στο σχολείο με σωστή διατροφή” στο Μέγαρο Μουσικής.

“Μύθοι και Aλήθειες για τον Mητρικό Θηλασμό” στον Πολυχώρο FUNDOM.

*Κεντρική εικόνα: “Η Αρπαγή της Περσεφόνης από τον Άδη”, μαρμάρινο γλυπτό του Gian Lorenzo Bernini – Πηγή: unsplash.com