Έγκαυμα κερατοειδή: 3χρονος με σοβαρή βλάβη στο μάτι λόγω αντισηπτικού υγρού

Η επιφάνεια του ματιού ενός 3χρονου (ο κερατοειδής) “κάηκε” ολοσχερώς, όταν το παιδί χρησιμοποίησε αντισηπτικό για να καθαρίσει τα χεράκια του, σε εστιατόριο στη Ζηλανδία. Το λυπηρό συμβάν κοινοποίησε η ίδια η μητέρα του παιδιού, προκειμένου να προειδοποιήσει τους γονείς για έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο, τώρα που τα παιδιά χρησιμοποιούν συνεχώς αντίστοιχα απολυμαντικά.

Το παιδάκι, αμέσως αφού έριξε αντισηπτικό στα χέρια του, έπιασε το ένα του μάτι, το οποίο πολύ γρήγορα άρχισε να μελανιάζει και να πρήζεται. Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι υπέστη έγκαυμα από το συγκεκριμένο προϊόν.

Διαβάστε ακόμα: Μου έπεσε αντισηπτικό στο μάτι – Τι να κάνω;

«Ο Jameson δεν μπορούσε να ανοίξει το μάτι του, το οποίο είχε πρηστεί και μελανιάσει από την μόλυνση» είπε αργότερα η μητέρα του. Το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο με αντιβιοτικά, φαρμακευτικές σταγόνες για τα μάτια και ειδικές  γάζες.

Δύο μήνες μετά τη σοβαρή βλάβη στο επιθήλιο, του μάτι του παιδιού έχει αποκατασταθεί κατά 90%, όμως έχει μειωθεί κατά πολύ η όρασή του. Θα χρειαστεί να εξεταστεί ξανά σε μεγαλύτερη ηλικία, για να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η ζημιά.

Η μαμά του αγοριού, στη σχετική ανάρτηση στα social media, προειδοποίησε όλους τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί με τα αντιστηπτικά που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

Όσο για τους υπεύθυνους του εστιατορίου, είπαν πως απέσυραν το αντισηπτικό για τα χέρια, αν και δεν έχουν δεχτεί ποτέ παρόμοιο παράπονο.

Πηγή: 9news.com.au