Βατόπουλος: “Ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown – Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων”

Υγειονομικά ασφαλές είναι να πάμε σε παράταση του lockdown ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο  καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως ο ίδιος τόνισε τα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το lockdown.

Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων

Επεσήμανε πως προτεραιότητα στην επιτροπή είναι το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με το αν θα είναι το τελευταίο lockdown ο ίδιος υπογράμμισε «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown».

Παπαευαγγέλου: “Τα σχολεία τα πρώτα που θα ανοίγουν όπου μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο”

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων σε όσες περιφέρειες η διδασκαλία διεξάγεται αποκλειστικά μέσω τηλεκπαίδευσης είχε τεθεί και στην ενημέρωση για την πορεία του ιού την περασμένη Παρασκευή από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κ. Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα ερωτηθείσα για την εκπαιδευτική ανισότητα μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης και άλλοι να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως απάντησε ότι ” Όσον αφορά τώρα το κλείσιμο των σχολείων και πόσο μπορεί να διαρκέσει η ανισότητα, σε κάποιες περιοχές να έχουμε δια ζώσης και σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας μας να έχουμε τηλεκπαίδευση, νομίζω ότι έχουμε σαφέστατα εκφραστεί υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Το κριτήριό μας πάντα είναι το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής και με βάση αυτό αποφασίζουμε για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα σε κάθε περιοχή τι θα ισχύσει.

Έχουμε πάρα πολλές φορές τονίσει, ακριβώς διότι δεν θέλουμε αυτή την ανισότητα, το πρώτο πράγμα που θα ανοίγει σε κάθε περιοχή όπου το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται και μας δίνεται η ευκαιρία να άρουμε κάποιους από τους περιορισμούς, πάντα πρώτο μας μέλημα είναι η δια ζώσης εκπαίδευση.”