Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Είμαι έγκυος και σκέφτομαι να χωρίσω, τι θα συμβεί με το παιδί;"

"Είμαι έγκυος και σκέφτομαι να χωρίσω, τι θα συμβεί με το παιδί;"

"Είμαι στον ένατο μήνα εγκυμοσύνης και μετά από έντονη ασυμφωνία με τον σύζυγό μου, σκέφτομαι το διαζύγιο. Με προβληματίζει η επιμέλεια παιδιού, ο σύζυγος με παροτρύνει να φύγω από το σπίτι αν δεν μου αρέσει αλλά λόγω φόβου μην χάσω την επιμέλεια δεν ξέρω τι να κάνω, ποια θα ήταν η σωστή κίνηση για να μην χάσω το παιδί;"

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ως προς το παιδί υφίστανται μετά τη γέννηση του. Συνεπώς πρέπει πρώτα να γεννηθεί το παιδί και μετά να συζητήσουμε για την επιμέλεια, διατροφή, επικοινωνία κλπ. Επίσης, το θέμα της αποχώρησής σας από την κοινή οικογενειακή στέγη δεν έχει να κάνει με την επιμέλεια του παιδιού, η οποία όπως σας ανέφερα, θα κανονιστεί είτε συναινετικά, είτε δικαστικά, μετά τη γέννησή του.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

Δικηγόρος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555, +306932618706
fax: +30210 3816555
E-mail: jalavano@otenet.gr
www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.