Είναι το παιδί σας το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας; Μάλλον είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος

Αν το παιδί σας δείξει δείγματα ότι δεν συμβαδίζει με τα τετριμμένα, μην φοβηθείτε, γιατί μπορεί να κρύβει μέσα του έναν πραγματικό «σωτήρα» του γενεαλογικού του δέντρου.

Το παρακάτω κείμενο αποδεικνύει ακριβώς αυτό:

«Τα μαύρα πρόβατα μιας οικογένειας είναι στην πραγματικότητα οι σωτήρες του γενεαλογικού τους δέντρου.

Μέλη της οικογένειας που δεν προσαρμόζονται στους κανόνες και στις οικογενειακές παραδόσεις, αυτοί που αναζητούν συνεχώς να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Εκείνοι που επιλέγουν τους δρόμους που είναι αντίθετοι με την οικογενειακή γραμμή, αυτοί που επικρίνονται, καταδικάζονται, ακόμη και αποκλείονται.

Αυτοί είναι που καλούνται να απελευθερώσεουν την οικογένεια από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς που ταλαιπωρούνε γενιές ολόκληρες.

Αυτά τα γνωστά ως “μαύρα πρόβατα”, όσοι δεν προσαρμόζονται, όσοι επαναστατούν, στην πραγματικότητα επιδιορθώνουν, καθαρίζουν και δημιουργούν νέα κλαδιά στο γενεαλογικό τους δέντρο…

Αμέτρητες επιθυμίες που δεν πραγματοποιήθηκαν, απωθημένα όνειρα ή καταπιεσμένα ταλέντα των προγόνων μας εκδηλώνονται μέσα από αυτή την επανάσταση.

Φυσικά, το γενεαλογικό δέντρο θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το τοξικό περιβάλλον του κορμού και θα κάνει το έργο του επαναστάτη ακόμη πιο δύσκολο…

Σταμάτα να αμφιβάλλεις και φρόντισε την διαφορετικότητά σου “ως το πιο πολύτιμο λουλούδι του δέντρου”. Είσαι το όνειρο όλων των προγόνων σου»

(Bert Hellinger)

Πηγή: Μαρία Μαγγανάρη Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική