Εξαδάκτυλος: “Δωρεάν θα γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών στα παιδιατρεία”

Εξαδάκτυλος: "Δωρεάν θα γίνονται οι εμβολιασμοί των παιδιών στα παιδιατρεία"

Οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν κατά του κορωνοϊού παιδιά 12-17 ετών στο ιατρείο τους έπειτα από σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εμβολιασμοί στα παιδιατρεία θα δρομολογηθούν το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς από τους παιδιάτρους σημειώνοντας ότι οι γονείς δεν θα πληρώνουν τίποτα για το εμβόλιο ενώ οι παιδίατροι θα πληρώνονται από το κράτος.  Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Πώς οι γονείς θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι, οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο Α.Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Διαβάστε επίσης:

Κουτσό, σχοινάκι, τσουβαλοδρομίες και πεζοδρομήσεις για να παίζουν τα παιδιά στον Δήμο Ελληνικού!

Κεραμέως: «Πέρσι κλείναμε τη τάξη με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια, φέτος είναι θωρακισμένα»

Την Δευτέρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς – Πώς θα γίνει ο αγιασμός