Mπορείτε να τα προσφέρετε στα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα, αλλά και να τα πάτε δώρο σε χριστουγεννιάτικα πάρτι
Βρισκόμαστε πλήρως στην περίοδο των Χριστουγέννων, που όλες οι κουζίνες δουλεύουν στο φουλ, αλλά που είναι, κατά τη γνώμη μας, μια από τις καλύτερες περιόδους του χρόνου! Ένα πάρτι διακόσμησης μπισκότων, από μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη λίστα παραγωγής είναι στο παρασκήνιο, και ακούγεται χαρούμενο και εορταστικό, σωστά; Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να χαλαρώσετε με την οικογένεια, για να παρακολουθήσετε χριστουγεννιάτικες ταινίες, να απολαύσετε μερικές γλυκές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, όπως σπιτικό φοντάν ή καραμέλα. Ίσως ακόμη και μια κούπα κακάο, ή φτιάχνοντας σπιτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Υπάρχουν επίσης τόνοι εορταστικών λιχουδιών, που λειτουργούν ως διασκεδαστικά δώρα για φίλους, συγγενείς και οικοδεσπότες διακοπών. Είτε μπισκότα, είτε τρούφα, φλοιό σοκολάτας ή μείγματα σνακ, δέστε τα σε μια γιορτινή τσάντα με κορδέλα και έχετε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δώρο.
Για να γιορτάσουμε την εποχή, αυτό που έχουμε εδώ μία από τις πλέον χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, από γλυκά και καραμέλες , μέχρι εορταστικά σνακ που θα ήταν εξαιρετικά δώρα φαγητού για τους γείτονες ή την οικογένεια. Αυτές οι επιπλέον ειδικές λιχουδιές είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τις διακοπές σας χαρούμενες και λαμπερές! Εδώ σας προτείνουμε τα αγαπημένη χιονάτα cupcakes.
Συνταγή Χιονάνθρωπος Cupcakes
Αυτά τα χαριτωμένα μικρά παιδιά θα πάνε γρήγορα στο χριστουγεννιάτικο πάρτι σας!
Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
2 ώρες
Αυτά τα γλυκά μικρά cupcakes είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό σας πάρτι! Γεμισμένα με ψιλοκομμένο “χιόνι” καρύδας, αυτά τα παγωμένα cupcakes με θέμα το χιονάνθρωπο σίγουρα θα ενθουσιάσουν.
Συστατικά
Για την τούρτα:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις απλωμένο σε σκεύος.
2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1/4 κουτ. αλάτι
3/4 γ. λάδι καρύδας
4 μεγάλα αυγά
2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 γ. βουτυρόγαλα με πλήρη λιπαρά
Για τη βουτυρόκρεμα βανίλιας:
1 γ. (2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 με 3 κ.σ. πλήρες γάλα ή παχύρρευστη κρέμα
1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες. ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
1 κούπα τριμμένη καρύδα
Μαύρο χρωματισμό τροφίμων
Πορτοκαλί χρώμα τροφίμων
Βήμα 1
Φτιάχνουμε τα cupcakes: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώστε δύο τυπικά ταψιά για muffin 12 φλιτζανιών με χάρτινη επένδυση. Χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Χτυπάμε το λάδι, τα αυγά, τη βανίλια και το βουτυρόγαλα με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν, 1 με 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προετοιμασμένα τηγάνια, μοιράζοντας ομοιόμορφα (κάθε φλιτζάνι πρέπει να είναι γεμάτο περίπου τα δύο τρίτα).
Βήμα 3
Ψήστε, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός cupcake, για 16 με 18 λεπτά. Ψύξτε σε ταψιά σε σχάρα για 15 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 4
Φτιάξτε τη βουτυρόκρεμα: Χτυπήστε το βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες, για 1 με 2 λεπτά. Χτυπάμε το γάλα, τη βανίλια και 2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη 1 ½ φλιτζάνι βουτυρόκρεμα. Frost cupcakes με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα. Πιέστε την τριμμένη καρύδα σε γλάσο.
Βήμα 5
Ανακατέψτε μαζί 1 φλιτζάνι frosting και μαύρο χρώμα τροφίμων σε ένα μπολ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση. Μεταφέρετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, εξοπλισμένη με μια μικρή στρογγυλή άκρη ή μια σακούλα με φερμουάρ με μια μικρή τρύπα κομμένη στη μία γωνία. Ανακατέψτε μαζί ½ φλιτζάνι frosting και πορτοκαλί χρώμα τροφίμων σε ένα δεύτερο μπολ μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση. Μεταφέρετε σε μια δεύτερη σακούλα ζαχαροπλαστικής εφοδιασμένη με μια μικρή στρογγυλή άκρη ή μια σακούλα με φερμουάρ με μια μικρή τρύπα κομμένη στη μία γωνία. Βάλτε μια μύτη σε σχήμα καρότου στο κέντρο κάθε cupcake. Με το μαύρο πάγωμα, περάστε δύο μάτια και πέντε ή έξι μικρότερες κουκκίδες για το στόμα. Αποθηκεύστε τα cupcakes, σκεπασμένα, σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες.