Ελεύθερα πωλούνται σε ανήλικους τα στικ κάνναβης

στικ κάνναβης

Σε περίπτερα και μίνι μάρκετ πωλούνται ελεύθερα ακόμη και σε ανήλικους. 

Τα στικ κάνναβης, προϊόν το οποίο προκάλεσε λιποθυμία σε μαθητές στην Κρήτη, πωλούνται ελεύθερα σε περίπτερα. Ο τρόπος χρήσης τους είναι να τα κολλάς στα ούλα, έτσι τα χρησιμοποίησαν και οι συγκεκριμένοι μαθητές.

Οι μαθητές τα προμηθεύτηκαν από κάποιον συμμαθητής τους. Έτσι, αφού τα δοκίμασαν, ζαλίστηκαν και βρέθηκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η δικογραφία συνεχίζεται ενώ έγινε προσαγωγή του συγκεκριμένου μαθητή ο οποίος φέρεται τελικά να τους τα προμήθευσε.

Τα παιδιά, 14 και 15 ετών πήραν τα στικάκια προκειμένου να κόψουν το κάπνισμα, όμως όπως φαίνεται πήραν περισσότερα από όσα αναλογούσαν στο βάρος τους και έτσι έγινε ό,τι έγινε.

Τα στικ κάνναβης πωλούνται ελεύθερα και δεν χρειάζεται επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για να αγοραστούν, είτε από τον πωλητή είτε ηλεκτρονικά, αρκεί μόνο να επιβεβαιώσει ότι είναι άνω των 18 με κάποιον τρόπο. Σε αντίθεση με το αλκοόλ ή τα τσιγάρα, για το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

Για παράδειγμα, εάν πάει ένα παιδί σε ένα φαρμακείο να τα αγοράσει και ισχυριστεί ότι τα θέλει για την μητέρα ή τον πατέρα του, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να του το δώσει, γιατί δεν προβλέπεται κάτι άλλο από τον νόμο.

Διαβάστε επίσης σήμερα: 

Καταγγελία στα Χανιά: Καθηγήτρια καταπλακώθηκε από σχολικό πίνακα την ώρα του μαθήματος

Χτύπησαν φοιτητή γιατί είχε αυτοκόλλητα με την ελληνική σημαία και την Παναγία στην τσάντα του

«Σου έδωσα ζωή αλλά στα αλήθεια εσύ μου έδωσες την δίκη μου»: Τα πρώτα λόγια της Δανάης Μιχαλάκη μετά τη γέννηση της κόρης της