Ενήλικοι παραδέχονται ότι ελκύονται από παιδικές φωτογραφίες: Πώς τα social media αλλάζουν την παιδική ηλικία

παιδικές φωτογραφίες

Πώς επηρεάζουν την κατάσταση οι γονείς influencers που βάζουν τα ανήλικα παιδιά τους στο παιχνίδι των social media;

Με ένα φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, τους γονείς influencers, που βάζουν και τα ανήλικα παιδιά τους στο παιχνίδι, καταπιάνονται οι New York Times.

Η προσπάθεια ενός γονιού να θέσεις τις βάσεις για μια επικερδή καριέρα για τα παιδιά του, έχει ως αποτέλεσμα οι έφηβοι που εμπλέκονται σε αυτό, κυρίως κορίτσια, να είναι περισσότερο ευάλωτοι στους stalkers.

Πολλοί ενήλικοι άνδρες παραδέχτηκαν ανοιχτά στους New York Times ότι ελκύονται σεξουαλικά από τις φωτογραφίες παιδιών που βλέπουν στα social media. Χιλιάδες λογαριασμοί δείχνουν με ποιον τρόπο τα social media αλλάζουν την παιδική ηλικία των παιδιών, συχνά με τη συναίνεση έως και την προώθηση από τους γονείς τους.

Κάποιοι γονείς πωλούν παιδικές φωτογραφίες, ενώ άλλοι ντύνουν τα κορίτσια τους που έστω εν αγνοία τους διεγείρουν ερωτικά τους ακόλουθούς τους στο instagram. Η διαδικτυακή επίδραση με εκείνους τους άντρες ανοίγει το δρόμο στην κακοποίηση.

Κάποιοι, όπως γράφουν οι New York Times εκφοβίζουν ή και εκβιάζουν τα κορίτσια και τους γονείς τους προσπαθώντας να αποσπάσουν πιο προκλητικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με μια στατιστική από τη Μeta, μισό εκατομμύριο λογαριασμοί ανηλίκων στο Instagram έχουν ακατάλληλες αλληλεπιδράσεις σε καθημερινή βάση.

Δείτε σε βίντεο το ρεπορτάζ του Studio 4

Διαβάστε επίσης:

5 λόγοι για να μην δημοσιεύσετε τα παιδιά σας στα social media

Social media: Απαγορεύεται η πρόσβαση σε νέους κάτω των 16 ετών – Πού εγκρίθηκε νομοσχέδιο

Το video που θηλάζει το μωρό της αδερφής της, έχει 1,6 εκατομμύρια προβολές και προκαλεί καταιγισμό σχολίων