Επιστροφή στον… κήπο: 3 ιδέες για να διασκεδάσουν τα παιδιά με την κηπουρική!

Το εσωτερικό του σπιτιού μας το «ξεψάχνισαν» σε κάθε του γωνιά! Τα παιχνίδια τους βρέθηκαν σκορπισμένα στα πιο απίθανα σημεία –και με βεβαιότητα σας λέμε, ότι θα ανακαλύπτετε καταχωνιασμένα παιχνίδια για πολύ καιρό ακόμα. Τώρα ήρθε η ώρα του κήπου (για τους πιο τυχερούς) ή της βεράντας, όπου, χάρη στα μαγικά φίλτρα της Άνοιξης, τα λουλούδια έχουν ανθίσει και τα εντομάκια κάνουν παρέλαση!

Πάμε να παίξουμε έξω, λοιπόν, με τρεις ιδέες που τουλάχιστον τα δικά μου παιδιά λάτρεψαν:

Το παλιό καλό φυτολόγιο

Το θυμάστε; Είχατε σίγουρα ένα στο σχολείο και εκεί φυλάγατε κάθε λογής φύλο και λουλούδι, κρατώντας σημειώσεις για το είδος και τα χαρακτηριστικά του. Για τα σημερινά παιδιά, το φυτολόγιο αποτελεί ένα εξωτικό αντικείμενο, με το οποίο αυτές τις μέρες έχουν όλο τον χρόνο να ασχοληθούν.

Θα βρείτε εύκολα το δικό σας φυτολόγιο στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και σε πολύ χαμηλή τιμή. Και το μόνο που χρειάζεται να ζητήσετε από τα παιδιά να κάνουν είναι να βγουν στη βεράντα με ένα μικρό ψαλιδάκι και γάντια, να κόψουν μικρά φύλλα ή κλαδάκια από τα φυτά που τους ενδιαφέρουν και έπειτα να τα κολλήσουν στο φυτολόγιο, γράφοντας δίπλα πληροφορίες για το κάθε φυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να κλείσουν το φυτολόγιο και να βάλουν από πάνω του μία στοίβα με βαριά βιβλία, ώστε τα φυτά μέσα να συμπιεστούν και να αποξηραθούν. Υπάρχει καλύτερο μάθημα Μελέτης Περιβάλλοντος όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά;

Διαβάστε ακόμα: Πώς φτιάχνουμε φυτολόγιο από φυτά της περιοχής μας.

Mάθετε σε ποιο είδος ανήκει το κάθε φυτό μέσω… εφαρμογής

Κι αν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι αυτό το φυτό που έχει φυτρώσει στη βεράντα σας και κίνησε την περιέργεια των παιδιών σας, μπορείτε να το μάθετε μέσω της δωρεάν εφαρμογής PlantSnap -σας προτείνω μια τυχαία και εύχρηστη για τα παιδιά, είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν κι άλλες.

Πώς λειτουργεί; Το παιδί φωτογραφίζει το φυτό, η φωτογραφία σκανάρεται από την εφαρμογή και αυτόματα εμφανίζονται πληροφορίες για το φυτό! Τέλειο;

Απίθανες ιδέες κηπουρικής που ποτέ δεν είχατε σκεφτεί!

Το παρακάτω βίντεο προτείνει ορισμένες απίθανες ιδέες για να φυτέψετε μόνοι σας φυτά στο σπίτι από πρώτες ύλες που συνήθως πετάμε, όπως μια μικρή λεμονιά από τα κουκούτσια των λεμονιών που έχετε χρησιμοποιήσει, μια ανανιά από το κοτσάνι του ανανά, μια… σκορδιά, ακόμα και φυστικιά και πολλά ακόμα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Turn your leftovers into beautiful house plants.?

Gepostet von 5-Minute Crafts am Montag, 24. Februar 2020

Στο σπίτι μας αυτή τη στιγμή, επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε το κουκούτσι του αβοκάντο, φυτεύοντάς το και καλλιεργώντας το δικό μας στη… βεράντα μας! Δεν φαντάζεστε με πόση προσμονή το περιμένουν τα παιδιά και πόσο ενδιαφέρον δείχνουν στην όλη διαδικασία.