Ερωτηματολόγιο για γονείς: Ερευνώντας τις ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις των εφήβων

Η εφηβεία είναι η ηλικία της σεξουαλικής αφύπνισης του παιδιού και της ταυτοποίησής του.  Οι έφηβοι παρατηρούν τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στο ίδιο τους το σώμα και τις βιώνουν με έντονο τρόπο νιώθοντας ανησυχία και ανασφάλεια.  Νιώθουν την ανάγκη να αναζητήσουν επιβεβαίωση από το περιβάλλον που θα πιστοποιήσει τη σεξουαλική τους ταυτότητα, το «είμαι κορίτσι» ή το «είμαι αγόρι». Επιδιώκουν τη συναναστροφή με άτομα του αντίθετου φύλου για να φλερτάρουν, να ερωτευτούν, αναζητούν ανάμεσα στους φίλους τη σύγκριση και την επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, ότι «τα κατάφεραν», «ότι είναι όμορφοι», «ότι αρέσουν»!

Τα πρώτα ερωτικά “σκιρτήματα” του έφηβου παιδιού

Η Αγγελίνα Παππά, Εκπαιδευτικός και Φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας διεξάγει έρευνα και προσκαλεί τους γονείς έφηβων παιδιών να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που παρατίθεται παρακάτω αναφορικά με τις ερωτικές και κοινωνικές σχέσεις των εφήβων ώστε να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της έρευνάς της.

Η εργασία της κας Παππά αφορά τις κοινωνικές – ερωτικές σχέσεις των εφήβων με αυτισμό. Για το εν λόγω ζήτημα έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό απαντήσεων και τώρα καλεί τους αναγνώστες του Infokids.gr να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που αφορά γονείς παιδιών τυπικής ανάπτυξης στην εφηβεία.

Η συμμετοχή και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από μέρους σας είναι σημαντική καθώς θα βοηθήσει στο να γίνει η απαραίτητη σύγκριση των απαντήσεων που έδωσαν γονείς παιδιών τυπικής ανάπτυξης με αυτές των γονέων παιδιών στο φάσμα του αυτισμού ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την ολοκλήρωση και τεκμηρίωση της έρευνας.

Πώς θα συμμετάσχετε στην έρευνα

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Συμπληρώστε επιλέγοντας την κουκίδα δίπλα από την απάντηση που σας εκφράζει περισσότερο. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις που θα βρείτε ΕΔΩ