Ευγενία Δημητροπούλου: “Ήταν κοινή επιθυμία να υιοθετήσουμε – Είμαστε ευγνώμονες που τα καταφέραμε» (video)

Toν Δεκέμβριο του 2021 η Ευγενία Δημητροπούλου ανακοίνωσε ότι υιοθέτησε την κόρη της, Εύα από την Σιέρρα Λεόνε. Έκτοτε μαζί με τον σύζυγό της, Στέλιο Βλατάκη, βιώνουν την απόλυτη ευτυχία.

«Ήταν μία επιθυμία και των δύο μας η υιοθεσία»

Το πρωί της Παρασκευής, η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά και παραχώρησε μία συνέντευξη όπου μίλησε και για την υιοθεσία της κόρης της.

«Ήταν μια επιθυμία και των δύο χωριστά, πριν γνωριστούμε. Ένιωθα πως δεν θα το τολμήσω μόνη μου και απλώς αυτό μας ένωσε πολύ νωρίς. Γι’ αυτό γίνανε κάπως όλα στα στάδια γιατί εμείς τα είχαμε προγραμματίσει αυτό το στάδιο για να φτάσουμε εκεί. Αυτός ήταν ο στόχος μας».

Στη συνέχεια η Ευγενία Δημητροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα προς όσους έχουν ενδοιασμό να υιοθετήσουν ένα παιδί λέγοντας: «Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι η υιοθεσία μπορεί να είναι επιλογή και όχι λύση. Είναι απόλυτα σεβαστό, ο καθένας να γίνεται γονιός με τον τρόπο που επιθυμεί. Εμείς είχαμε προτεραιότητα με αυτόν τον τρόπο και είμαστε ευγνώμονες που τα καταφέραμε», είπε για την απόφασή της να επιλέξει την διαδικασία της υιοθεσίας.

Η Ευγενία Δημητροπούλου μίλησε για τη νέα της ζωή ως μητέρα λέγοντας: «Και θα παίξω και θα κυλιστώ στα χώματα και θα προσπαθήσω να βάλω τα όριά μου. Προσπαθώ να το ζω 100%. Από την άλλη είναι η κούραση, οι συνθήκες. Μπορεί καμιά φορά το βράδυ να είσαι εξουθενωμένη (…) αλλά νομίζω ότι το ζω. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη και να μιλώ πάρα πολύ, να εξηγώ. Τώρα είναι σε μια φάση ζόρικη στα 2,5 ετών αλλά ακούγονται αυτά που λέω και θα εμπεδωθούν».

Τι είχε αποκαλύψει για την υιοθεσία της Εύας από τη Σιέρα Λεόνε

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εκπομπή «Dot.» είχε αποκαλύψει για την υιοθεσία της κορούλας της  «Ο σκοπός μας ήταν να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και αν γεννήθηκε, όποιο χρώμα και να έχει, όπως και να είναι τα μαλλιά του. Ομολογώ ότι ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας της προηγούμενης μαμάς, είναι η Μάρθα και ο Θανάσης που έχουν πάρει ήδη δύο παιδάκια, είναι οι μοναδικοί Έλληνες που ήταν πριν από μας. Όχι απλώς επικοινωνήσαμε, είναι και η νονά της εννοείται», είπε η Ευγενία Δημητροπούλου και πρόσθεσε:

«Εγώ αυτή τη στιγμή μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω για να υιοθετήσει ένα παιδί ή θα κατεβούν και το θεωρώ κάπως μία συνέχεια. Γίνεται μια αλυσίδα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, ήμασταν πολύ οργανωμένοι και ταυτόχρονα ήταν σαν ένα χέρι να σου έδινε μια λύση».

Για τη στιγμή που έμαθε ότι τα κατάφεραν, η Ευγενία Δημητροπούλου αποκάλυψε:

«Έρχεται δικηγόρος και σου λέει ότι βρέθηκε ένα παιδί. Την είδαμε, εγώ έλεγα «έγινα μάνα» μόνη μου, πού να το πω; Χωρίς καμία κοιλιά. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν έχω αγκαλιάσει, δεν έχω δει από κοντά, δεν έχω μυρίσει και εκεί χτυπάει η καρδιά σου σε αυτό το πλάσμα».