Φασόλια με λαχανικά

Σήμερα θα σας δείξουμε έναν εύκολο και γρήγορο φαγάκι για να πείσετε τα παιδιά να φάνε τα φασόλια και γενικότερα να εντάξουν τα όσπρια στο διατροφικό τους πρόγραμμα.

Τα φασόλια είναι μακράν η καλύτερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ανάμεσα στα φυτικά τρόφιμα. Περιέχουν 21 έως 25% πρωτεΐνη κατά βάρος, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι άλλα φυτικά προϊόντα.Όσον αφορά τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, τα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό, φωσφόρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο.

Υλικά:

1 κιλό φασόλια
1 πιπεριά
2 κρεμμύδια
5 ντομάτες
1/2 λάχανο κομμένο
μαϊντανό
σέλινο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κύβοι λαχανικών
1 1/2 κούπα χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό, για να φουσκώσουν. Κόβετε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τις ντομάτες σε ροδέλες. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το σέλινο. Βράζετε τους γίγαντες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το λάχανο, το μαϊντανό, το σέλινο και το σκόρδο. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας, τους κύβους λαχανικών και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα πυρέξ ανακατεύετε τους γίγαντες με τα σοταρισμένα υλικά και προσθέτετε τη ζάχαρη και τις ροδέλες ντομάτας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι

Κεφτεδάκια με μελιτζάνα – πρωτότυπη συνταγή για να φάνε τα παιδιά λαχανικά

Λαζάνια φούρνου με λαχανικά