Τέμπη: “Εμείς τα λέγαμε τρίδυμα. Ήταν πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε” – Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς της Αναστασίας (video)

Ο πατέρας της Αναστασίας Πλακιά από την Καλαμπάκα που έχασε τη ζωή της, μαζί με τις δίδυμες ξαδέλφες της, στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και τα όσα δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή το Πρωινό του ΑΝΤ1 ραγίζουν καρδιές.

Ο Δημήτρης Πλακιάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι όλη η οικογένεια του βιώνει έναν εφιάλτη, ωστόσο σημείωσε ότι ο αδερφός του, που έχασε τα δυο του παιδιά, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση

«Είμαστε μικρή κοινωνία και καταλαβαίνετε. Πρέπει να μεγαλώσουν σαν Θωμάς και Έλλη. Δεν πρέπει να μεγαλώσουν σαν αδέλφια της Αναστασίας που χάθηκε. Έχουμε έναν Γολγοθά μπροστά μας, μεγάλο» είπε αρχικά ο Δημήτρης Πλακιάς.

 Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες. Πώς το βιώνετε όλο αυτό;

Πολύ πόνο και πολύ θυμό, τι βιώνουμε! Αυτή τη στιγμή μέσα μας, όσο πόνος υπάρχει άλλος τόσος θυμός υπάρχει. Είναι εφιάλτης. Σκέτος εφιάλτης.

Έχει επικοινωνήσει κάποιος από το κράτος μαζί σας ;

Πλάκα μου κάνετε; Τίποτα. Τίποτα. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη, τίποτα. Ούτε τι κάνουν τα μικρά τα παιδιά, τι κάνουμε τι ράνουμε, τίποτα. Ακόμα και σήμερα Θεσσαλονίκη που πήγαμε, για τα πράγματα, μόνοι μας πήγαμε. Όλα τα περνάμε μόνοι μας. Δυστυχώς.

 Σήμερα έχετε πάρει τα πράγματα της Αναστασίας και τα έχετε μεταφέρει στην Καλαμπάκα;

Βεβαίως. Όχι όλα. Απλά μόνο τα ρούχα της. Τα άλλα, τα κάναμε δωρεά σε ένα ίδρυμα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο και το πιο πολύτιμο φυλαχτό που αυτή τη στιγμή, τόσο εσείς όσο και η σύζυγός σας, κουβαλάτε από την Αναστασία;

Η αγάπη που είχε για εμάς. Η μεγάλη της φοβία ήταν μην πάθουμε εμείς τίποτα. Και τελικά, έφυγε το κορίτσι μας. Και με άλλους γονείς που μιλάμε, γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά και με άλλους γονείς, και από Καρδίτσα και από Λάρισα, που ήμασταν από πρώτη στιγμή εκεί. Πρέπει να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” , μην το ξεχάσω, στους εθελοντές του νοσοκομείου και στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήταν άψογοι.

Μέχρι και όλοι οι άλλοι που ήρθαν μετά, υπουργοί με μάσκες και ψέματα. Τα δάκρυα, ήταν ψέματα.

Εμείς ήμασταν καμένοι και αυτοί έρχονταν με μάσκες, να πουλήσουνε; Δεν μπορώ να καταλάβω. … Να τιμωρηθούν όλοι, δεν το συζητάω. Με έναν σταθμάρχη και έναν μηχανοδηγό, ή τι άλλο θέλουν να βγάλουν αυτοί στη φόρα, αυτό δεν μου λέει τίποτα εμένα, σαν γονέας. Σαν γονέας, δεν μου λέει τίποτα αυτό.

Πρέπει να μπει κάποια στιγμή, κάποιος μεγάλος μέσα, τέλος. Πρέπει να τιμωρηθεί κάποιος πιο μεγάλος. Δεν το συζητάμε αυτό. Αυτό, το λένε όλοι οι συγγενείς.

Τρία ήταν. Εμείς τρίδυμα τα λέγαμε. Δεν τα λέγαμε δίδυμα, ήταν τρίδυμα. Αυτά, μεγαλώσανε μαζί. Σχολείο, χορούς, γενέθλια, διακοπές, τα πάντα. Ήταν πάντα μαζί. Πάντα μαζί. Μαζί ήρθαν στη ζωή και μαζί φύγανε.

Η οικογένεια των κοριτσιών, ο αδελφός σας, η νύφη σας, πώς το βιώνουν;

Τραγικά.. Όλοι μαζί, έχουμε καταστραφεί. Πολύ πόνος και πολύ θυμός.

 Έχετε κινηθεί νομικά και εσείς όπως έχει ασχοληθεί κι ο αδελφός σας ;

Βεβαίως, βεβαίως. Ακριβώς με τον κύριο Κούγια. Ποινικά. Το μοναδικό πράγμα που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι μόνο το ποινικό. Δεν το συζητάμε παραπέρα. Είναι μόνο το ποινικό.

– Ακούσαμε κάποια στιγμή και ένα βίντεο, όπου ακούγονται τα τρία τα κορίτσια που λένε ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ μέσα στο τρένο.

Εντάξει τώρα. Κάποια στιγμή να σας δείξω τα μηνύματα όλα που μιλούσαμε. Έτσι έλεγαν τα κορίτσια, θα καταλάβετε.

 Τι λένε δηλαδή αυτά τα μηνύματα;

“Πρώτη και τελευταία φορά με το τρένο”. Αυτό, υπάρχει σε μήνυμα. Δεν το λέω εγώ, υπάρχει σε μήνυμα.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με την Αναστασία;

Εγώ μιλούσα με τα κορίτσια από τις 22:20 μέχρι 11 πάρα δύο.

Ξεσπά ο πατέρας των διδύμων – «Έχουμε να κάνουμε με τομάρια – Χάσαμε 3 παιδιά»

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και απογοήτευση. Αυτά νιώθουν οι άνθρωποι που παλεύουν να σταθούν όρθιοι, όταν ακούν τις συνομιλίες του προσωπικού, από το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ανάμεσά τους και ο τραγικός πατέρας που θρηνεί για τις δίδυμες κόρες του και την ξαδέλφη τους.

«ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΜΑΡΙΑ – ΧΑΣΑΜΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ»

Τα λόγια του στο Star και τη Μαρία Αλεβιζοπούλου, μαχαίρι στην καρδιά όλων:

«Έχω θυμό… Τι να ακούσω; Για σουβλάκια; Για τράκες; Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια! Δεν ξέρουμε στην Έλλάδα τι γίνεται; Στην πιάτσα είμαστε…», ξεσπά ο πατέρας των διδύμων από το Καστράκι Καλαμπάκας. «Έχω θυμό…Ήταν ανεύθυνοι, έχουμε να κάνουμε με τομάρια – Χάσαμε τρία παιδιά σε μια οικογένεια!»

Ο κ. Δημήτρης Πλακιάς, είναι ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα της μοιραίας βραδιάς, αφού μέσα σε μια στιγμή έχασε τα πανέμορφα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του.

Ως τώρα, βυθισμένος στον απύθμενο πόνο του, σιωπούσε. ‘Ομως σήμερα, οργισμένος από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν αντέχει, ξεσπά: «Αυτή τη στιγμή νιώθω οργή. Ξέρεις που είμαι εγώ τώρα;» λέει στη δημοσιογράφο του Star.

Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει

«Πάω στη Θεσσαλονίκη, στο διαμέρισμα να πάρω τα πράγματα από τα παιδάκια. Σε μισή ώρα θα πάω να φορτώσω πράγματα. ‘Έτυχε σε μας, ήταν θέμα χρόνου. Τραβήξαμε εμείς τον λαχνό, στην Ελλάδα ζούμε, δυστυχώς. Τρία παιδιά σε μια οικογένεια! Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει…τώρα θα συνειδητοποιήσουμε, σε μισή ώρα, που θα πάρουμε τα άψυχα, τα υλικά. Εγώ δεν ησυχάζω ούτε με φυλακές ούτε με τέτοια…»

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ 20ΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΘΩΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ (VIDEO)

Ο  τρόπος που οι κάτοικοι του χωριού αποχαιρέτησαν τις 20χρονες δίδυμες και την πρώτη τους ξαδέρφη κάνει το γύρο του διαδικτύου και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο όπως διαβάζουμε στο pamemeteora.gr.

Καστρακινοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν φαναράκια αναμμένα να φύγουν ψηλά στον ουρανό όπως έφυγαν οι ψυχές των τριών αγγελουδιών, της Χρύσας, της Θώμης και της Αναστασίας το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου αναπάντεχα και άδικα.

ΒΟΥΒΟΣ ΠΟΝΟΣ, ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ…

Οι Καστρακινοί όπως αθόρυβα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αθόρυβα έφυγαν αφού κράτησαν ενός λεπτού σιγή…Αναστασία, Θώμη, Χρύσα… αιωνία σας η μνήμη…

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΘΩΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥΣ – ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Οι δίδυμες

Η ξαδέρφη των διδύμων

Οι 20χρονες Θώμη (φοιτήτρια Φαρμακευτικής) και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέλφη Αναστασία Πλακιά (φοιτήτρια Αισθητικής) σπούδαζαν εδώ και λίγο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και το τριήμερο της Αποκριάς αποφάσισαν να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους.

Οι ΑΝΕΜΕΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΘΩΜΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ (VIDEO) – ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥΣ

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνουν οι οικογένειες δυο αδερφών στην Καλαμπάκα. Οι Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς, γνωστοί ιδιοκτήτες ταβέρνας στο Καστράκι, θρηνούν με τις οικογένειές τους τον χαμό τριών παιδιών τους που βρίσκονταν στο μοιραίο επιβατικό τρένο στα Τέμπη.

Οι τρεις φοιτήτριες βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια του συρμού που παραδόθηκαν στις φλόγες και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Οι γονείς τους πήγαν την Τετάρτη (01.03.2023) στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και προσπάθησαν να αναγνωρίσουν κάποιες από τις σορούς που τους υπέδειξαν οι γιατροί. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού. Οι σωροί τους αναγνωρίστηκαν μέσω DNA.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα 3 νεαρά κορίτσια πέταξαν για τη γειτονιά των αγγέλων και έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή. Στα χείλη όλων ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ …

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΞΑΔΕΡΦΕΣ  ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

Τραγική ειρωνεία είναι ότι οι τρεις τους ταξίδευαν για πρώτη φορά με το τρένο. Πάντα πήγαιναν με το ΚΤΕΛ ή με ΙΧ. Τώρα πήραν το τρένο από την Καλαμπάκα και έγινε αυτό. Είναι τραγικό».

252316253 1587441251588195 8251423912193315062 n

144161322 1389380498060939 5654668673460395715 n

88185968 1094106394258855 5145518455813832704 n

164751306 1387880504881441 1308129103450940795 n

«ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 3 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΔΕΙΕΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΫΛΩΜΕΝΑ»

«Γροθιά» στο στομάχι ήταν η δήλωση του ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δύο οικογενειών από το Καστράκι, οι οποίες έχασαν τα τρία κορίτσια τους, τις δίδυμες Θώμη και Χρύσα και την ξαδέρφη τους, Αναστασία.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

«Οι οικογένειες δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά» δήλωσε ο δικηγόρος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ” Το τραγικό είναι αυτό που είπε η κυρία προηγουμένως ότι οι οικογένειες αυτές δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά. Θέλω να σας πω επίσης ότι αντί να κάνουν κηδείες οι άνθρωποι αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα θα  ανεγείρουν μια εκκλησία. Θα φτιάξουν μια εκκλησία αντί για τάφους στην περιοχή που ζουν, στο Καστράκι”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΛΑΚΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με μια λιτή ανακοίνωση οι οικογένειες Νικολάου και Δημητρίου Πλακιά ευχαριστούν όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες ώρες του πένθους τους:

“Οι οικογένειες Πλακιά Δημητρίου και Πλακιά Νικολάου, μετά το πέρας της ταφής των παιδιών τους, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλη την τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση και το σεβασμό που έδειξαν στο πένθος τους”. Να σημειωθεί ότι η νεκρώσιμος ακολουθία και ταφή τελέσθηκαν σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και στο Κοιμητήριο Καστρακίου σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Τι πραγματικά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και γιατί πυροσβέστες μιλούν για περίεργα εγκαύματα;

Βόλος: Θρήνος για τον 10χρονο μαθητή που “‘εφυγε” από τη ζωή

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου – Τι θα γίνει με τη λειτουργία των σχολείων