«Φοβόμασταν τη διασωλήνωση. Έλεγε ότι πνίγεται»: Γιαγιά 14χρονης που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Η υπόθεση της 14χρονης από τη Δράμα που νοσηλεύεται με βαριά πνευμονία λόγω κορωνοϊού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από εισαγγελική παρέμβαση καθώς οι γονείς της είναι αρνητές και δεχόντουσαν να πάει η 14χρονη στο νοσοκομείο συνταράσσει.

«Φοβόμασταν τη διασωλήνωση» παραδέχεται η γιαγιά της

«Φοβόμασταν τη διασωλήνωση. Έλεγε ότι πνίγεται»: Γιαγιά 14χρονης που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Η γιαγιά της 14χρονης μίλησε στην εκπομπή Live News του MEGA και αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους οι γονείς αρνήθηκαν να την αφήσουν  να εισαχθεί στο νοσοκομείο παρά τις συστάσεις των γιατρών και χρειάστηκε εισαγγελική εντολή.

«Διασωλήνωση, αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ».

Παρότι η μαθήτρια νοσούσε βαριά από κορωνοϊό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, οι απόψεις τους για τη διασωλήνωση, έκαναν την οικογένεια της 14χρονης να την κρατήσουν σπίτι, αγνοώντας τους γιατρούς και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της!

«Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί, εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα», πρόσθεσε η γιαγιά της 14χρονης.

«Μας έλεγε ότι πνίγεται»

Με τον πυρετό να μην υποχωρεί, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, ο οποίος μόλις εξέτασε τη μικρή, τούς ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος.

«Τρίτη ημέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα, αν το έλεγε, είναι ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι», συμπλήρωσε στο Live News η γιαγιά της 14χρονης.

Ανεμβολίαστοι οι γονείς της

Με τους ανεμβολίαστους γονείς να αρνούνται πεισματικά να μεταφέρουν τη μαθήτρια στο νοσοκομείο, η παιδίατρος κατήγγειλε το περιστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο.

«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε ‘δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο’. Και είπαμε δε θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς η παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η γιαγιά της μικρής.

Όπως εξηγεί στο Live News η γιαγιά του κοριτσιού, πρόσφατα έχασαν τον γαμπρό της από κορωνοϊό, γεγονός που τους δημιούργησε μια αποστροφή προς τα νοσοκομεία.

“Πέθανε και ο γαμπρός μας από κορωνοϊό. Τον διασωλήνωσαν και ….έφυγε”

«Πέθανε πολύ πρόσφατα ο γαμπρός μας. Με 96 οξυγόνο τον έστειλαν για διασωλήνωση στην Αλεξανδρούπολη, γι’ αυτό εμείς δε θέλαμε το νοσοκομείο καθόλου. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Για τον κορωνοϊό, δηλαδή κάνουνε διασωλήνωση και κάτι δεν πάει καλά και… φεύγουν. Έτσι “τρώνε” όλον τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Η πορεία της υγείας της 14χρονης

Στο μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη (06.10.2021), η 14χρονη, που τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα, παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Μειώθηκε η παροχή οξυγόνου, ενώ της χορηγείται και αγωγή για την πνευμονική εμβολή που υπέστη.

«Το κορίτσι ήρθε με μια βαριά εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού. Είχε ήδη σημάδια πνευμονικής εμβολής», σημείωσε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου:

«Αντιμετωπίστηκε με υψηλές παροχές οξυγόνου και τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Καρανταγλής τόνισε ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η κατάστασή τους μπορεί άμεσα να επιδεινωθεί.

«Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Δε θα πάρει εξιτήριο αυτήν την εβδομάδα», κατέληξε ο παιδίατρος.

Το video με τις δηλώσεις

Διαβάστε επίσης

Περιστέρι: 4χρονη βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη στον δρόμο – Εντοπίστηκε από ηλικιωμένο

“Αγκαλιάστε και αποδεχθείτε τα παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση”: Το μήνυμα της μαμάς του Δημητράκη

Καλά νέα: Η Μυρτώ φεύγει για θεραπεία σε κέντρο νευροεπιστημών του Ανόβερου