Φρίκη στην Κύπρο – Νεκρό εντοπίστηκε νεογέννητο κοριτσάκι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Συγκλονισμένη είναι από το πρωί η Κύπρος στο άκουσμα της είδησης ότι εντοπίστηκε νεκρό μωρό στα μηχανήματα εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γέρι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 8 το πρωί, η Αστυνομία έλαβε έλαβε πληροφορία για νεκρό βρέφος σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Γέρι. Μέλη της δύναμης που έσπευσαν στο σημειο, εντόπισαν το άψυχο κορμάκι του βρέφους  στον ιμάντα διαλογής του εργοστασίου.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το βρέφος είναι κοριτσάκι μίας ή δύο ημερών και ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο σημείο από απορριμματοφόρο. Πιθανόν κάποιος να πέταξε το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων κι ακολούθως φορτηγό – απορριμματοφόρο το μετέφερε στην περιοχή που εντοπίστηκε. Το ενδεχόμενο αυτό προκύπτει κι από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε η σορός του άτυχου βρέφους.

Ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου, σε τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκπομπή  «Μεσημέρι και Κάτι», υποστήριξε το πιο πάνω ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι το βρέφος βρέθηκε πολτοποιημένο.

Τραύματα και κακώσεις βρέθηκαν στο βρέφος

To συγκεκριμένο απορριματοφόρο που πιθανολογείται να μετέφερε το βρέφος, είχε χθες διέλθει από τις περιοχές Στροβόλου και Αγλαντζιάς, οπότε εκεί επικεντρώνονται εκ παραλλήλου οι έρευνες των Αρχών. Σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, το βρέφος φέρει τραύματα και κακώσεις στο σώμα του, με την διερεύνηση πλέον να εστιάζεται στην προέλευση των τραυμάτων αυτών, αν δηλαδή προκλήθηκαν από την μεταφορά του μέσα στο απορριμματοφόρο, ή αν είναι αποτέλεσμα κακοποίησης ή οτιδήποτε άλλο.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία.