Γεμιστές πατάτες με κιμά

stuffed_potato_recipe_onion_carrot_celery_ground_beef_clove_tomato_worcestershire_cheese_1352335645 Σας περίσσεψε κιμάς από χθες και δεν ξέρετε πώς να τον αξιοποιήσετε; Ιδού η λύση!

Υλικά:

6-8 μέτριες πατάτες
1 φλ. μοσχαρίσιος κιμάς
ζωμός μοσχαριού
ελαιόλαδοι
αλάτι, πιπέρι

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε το κέντρο. Μουσκεύουμε σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά. Σε ένα τηγάνι και βάζουμε με λάδι τις πατάτες να τηγανιστούν. Βγάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να κρυώσουν. Τις γεμίζουμε μία μία με τον καρυκευμένο μοσχαρίσιο κιμά. Τις βάζουμε όρθιες στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε μέχρι τη μέση με τον καλά αλατοπιπερωμένο ζωμό και αφήνουμε να σιγοψηθούν.