Γεν. Γρ. Υπ. Παιδείας: «Οι μαθητές Δημοτικού πήγαν περισσότερο χρόνο στο σχολείο. Μέριμνά μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια»

Επιτέλους! 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση - Οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια

Η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα μίλησε στο Open για το άνοιγμα των σχολείων υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα γίνει αυτό αφού δεν υπάρχει καμία εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους.

«Οι μαθητές του Δημοτικού ευτυχώς πήγαν περισσότερο χρόνο στο σχολείο σε σχέση με μαθητές άλλων βαθμίδων. Μέριμνά μας είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση», ανέφερε.

Για την παράταση του σχολικού έτους

Όσον αφορά στην παράταση του σχολικού έτους υπογράμμισε ότι είναι ενδεχόμενο και όχι μια ειλημμένη απόφαση. «Δεν θα επηρεάσει τις διακοπές του Πάσχα αυτό. Ίσως έχουμε παράταση τον Ιούνιο για μια ή δύο εβδομάδες» είπε ενώ οι Πανελλήνιες 2021 θα γίνουν με παρόμοιο τρόπο όπως πέρσι.

Για τα τεστ κορωνοϊού σε εκπαιδευτικούς

Σχολιάζοντας τα τεστ για κορωνοϊό σε εκπαιδευτικούς η κυρία Γκίκα τόνισε ότι από τον Ιανουάριο έχει ανακοινωθεί η πλατφόρμα ώστε να γίνονται δωρεάν τεστ, αλλά η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ χαμηλή και γίνονται πολύ λίγα τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η κα Γκίκα είχε αναφερθεί στο οριζόντιο λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας αναφέροντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι “Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται ως ένα βαθμό στην κόπωση και τις μεταλλάξεις, αλλά κυρίως στην απροσεξία, τις ανώφελες διαδηλώσεις και τους επικίνδυνους εορτασμούς κάποιων ανεγκέφαλων και έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας των σχ.μονάδων, μεταξύ άλλων (ΜΕΘ, Νοσ/μεία, θύματα). Παρόλο που η τηλεκπαίδευση επιτελεί τον σκοπό της και η ύλη προχωράει, η κοινωνικοποίηση των παιδιών λαμβάνει χώρα στην τάξη και όχι στην οθόνη. Όσο οι μαθητές μένουν εκτός σχολείου, τόσο θα εξαναγκαστούμε να πάμε σε παράταση, κάτι που συζητείται χωρίς βέβαια να έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη.

Δείτε τις δηλώσεις