Γιατί να προτιμήσω τα ειδικά σχεδιασμένα ροφήματα γάλακτος για το παιδί μου;

Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο θυμόσοφος λαός μας και όλες οι μαμάδες έρχονται με τη σειρά τους να το επιβεβαιώσουν. Η μητρότητα περιλαμβάνει πλήθος από καινούργια πράγματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι μητέρες και καλούνται να φέρουν εις πέρας. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη συζήτηση αυτή δεν είναι άλλο από το θηλασμό. Ας μη ξεχνάμε ότι η φύση ορίζει το γάλα σαν αποκλειστική και ιδανική τροφή για το βρέφος τουλάχιστον μέχρι τους 6 πρώτους μήνες, το οποίο περιέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για τη σωστή ανάπτυξή του.

Και πάνω που η μαμά έχει βρει το ρυθμό και τις ισορροπίες της, καλείται να έρθει αντιμέτωπη με ένα ακόμη μεγάλο δίλημμα: «Τι γάλα να επιλέξω μετά τους πρώτους 6 μήνες για το παιδί;». Απόφαση σημαντική μιας και το γάλα παραμένει πάντα η βάση στη διατροφή του παιδιού.

Είναι αλήθεια ότι επειδή οι ανάγκες των παιδιών είναι διαφορετικές από εκείνες των ενηλίκων, η διατροφή τους χρειάζεται διαφορετικές αναλογίες σε θρεπτικά συστατικά, γι’ αυτό και ένα ειδικά σχεδιασμένο παιδικό γάλα σε σχέση με το απλό αγελαδινό μπορεί να συμβάλλει καλύτερα στην κάλυψη των αναγκών του, αν βέβαια συνδυαστεί με μια συνολική σωστή διατροφή.

Για να έχετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο ότι το παιδί σας λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής του, από τον 6ο μήνα μέχρι και τα σχολικά του χρόνια, τα εμπλουτισμένα παιδικά γάλατα της Nestlé είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν ιδανικά το αντίστοιχο στάδιο ανάπτυξής του. Ένα γάλα ειδικά σχεδιασμένο για την εκάστοτε παιδική ηλικία, παρέχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός με βάση τις διεθνείς διατροφικές συστάσεις και μάλιστα σε ποσότητες που καλύπτουν τις ανάγκες χωρίς να δημιουργούν υπερφόρτωση.

Οι διαφορές του με το απλό αγελαδινό γάλα είναι τεράστιες. Ο οργανισμός του παιδιού έχει ανάγκη από σημαντικά μεταλλικά στοιχεία από τη βρεφική κιόλας ηλικία, όπως ο σίδηρος που βοηθά στην ομαλή πνευματική ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Το μητρικό γάλα περιέχει επαρκείς ποσότητες σιδήρου για τις ανάγκες του βρέφους μέχρι τους 6 πρώτους μήνες ζωής, όμως στη συνέχεια χρειάζεται επιπρόσθετη ποσότητα μέσα από τις τροφές και ειδικά σχεδιασμένα βρεφικά γάλατα που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο, σε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα που περιέχει ελάχιστη ποσότητα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχουν τα ειδικά σχεδιασμένα παιδικά γάλατα είναι ότι περιέχουν βιταμίνη D, στοιχείο που που λείπει ή είναι πολύ περιορισμένο στο απλό αγελαδινό γάλα. Παρ’ όλη την ηλιοφάνεια στην Ελλάδα, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, έτσι ώστε το παιδί να χτίσει ένα ισχυρό σκελετό αλλά και δυνατό μυϊκό σύστημα. Επιπρόσθετα, μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη D σχετίζεται με την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στα παιδιά.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το αγελαδινό γάλα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με ένα ειδικά σχεδιασμένο γάλα, κάτι το οποίο μπορεί να υπερφορτώσει τα ανώριμα νεφρά του βρέφους και να συμβάλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας στην εφηβεία και την ενήλικο ζωή. Τα εμπλουτισμένα παιδικά γάλατα της Nestlé δεν περιέχουν ζάχαρη, έτσι ώστε τα παιδιά να μη παρασύρονται από γλυκιές γεύσεις και να υιοθετούν υγιείς διατροφικές συνήθειες.

Απολαύστε τις σημαντικές πρώτες στιγμές της μητρότητας χωρίς να ανησυχείτε για την ανάπτυξη του παιδιού σας, αφού η Nestlé έχει φροντίσει να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή, εξασφαλίζοντας με επιτυχία την κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών του!

Sponsored by Nestlé Junior