Γνωρίζατε ότι υπάρχει Ημέρα Πολύχρωμης Τρούφας; Η ιστορία της και πώς να τη γιορτάσετε

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχει ημέρα αφιερωμένη στην πολύχρωμη τρούφα; Κι όμως υπάρχει αυτή η ημέρα και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου.

Εάν υπάρχει κάτι, που οποιοδήποτε παιδί μπορεί να σας πει, είναι ότι όσο άσχημη και αν είναι η ζωή, μπορεί πάντα να βελτιωθεί με την προσθήκη πολύχρωμης τρούφας. Αυτή η πολύχρωμη διακόσμηση γλυκών, φέρνει μια φωτεινή πινελιά χαράς όπου και αν «πασπαλιστεί».

Δεν χρησιμοποιείται, όμως, μόνο εκεί. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς οπουδήποτε και για αυτό η Ημέρα πολύχρωμης τρούφας ή αλλιώς Sprinkles Day έχει να κάνει με όλα αυτά και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αλλιώς στο σπίτι.

Ποια είναι η ιστορία της ημέρας

Η πολύχρωμη τρούφα αρχικά αναφέρθηκε ως Nonpareils και υπάρχει ήδη από τον 18ο αιώνα . Ωστόσο, άλλα στοιχεία επισημαίνουν ότι χρησιμοποιούνταν και νωρίτερα.

Από τότε έχει γίνει όλο και περισσότερο δημοφιλής και διατίθεται ευρέως σε όλον τον κόσμο, ενώ δεν χρησιμοποιείται πλέον το αρχικό της όνομα, Nonpareils.

Αυτά τα πολύχρωμα ζαχαρωτά είναι γνωστά με διαφορετικά ονόματα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα τα λέμε πολύχρωμη τρούφα, στην Ολλανδία τα λένε hagelslag, στη Φιλαδέλφεια και στη Βοστώνη, είναι γνωστά ως Jimmies, στην Ινδονησία είναι γνωστά ως meses και στο Βέλγιο, είναι γνωστά ως muizenstrontjes που στα ελληνικά σημαίνει περιττώματα ποντικιού.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχει μια υπέροχη και σπέσιαλ λιχουδιά που για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιεί πολύχρωμη τρούφα. Η νοστιμιά αυτή είναι γνωστή και ως «ψωμί νεράιδων», το οποίο περιλαμβάνει βουτυρωμένο λευκό ψωμί με πολύχρωμη τρούφα από πάνω.

Ευκαιρία να τη γιορτάσετε με τα παιδιά σας

Ο καλύτερος τρόπος να τη γιορτάσετε είναι να βάλετε πολύχρωμη τρούφα παντού σε ό,τι ζητήσουν τα παιδιά σας.

Έχετε βρώμη για πρωινό; Ή muffins; Προσθέστε λίγη τρούφα! Θέλετε να κάνετε πιο «χαρούμενο» το παγωτάκι του παιδιού σας; Τι καλύτερο από πολύχρωμα τρουφάκια που θα του δώσουν μία παραμυθένια λάμψη.

Πηγή: daysoftheyear.com