H φοιτήτρια του ΑΠΘ που παρακολουθεί μαθήματα στα αμφιθέατρα μαζί με το μωράκι της μιλάει στο Ιnfokids

*της Κλέλιας Κλουντζού

Η φωτογραφία με τη Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χαρίτα Βλάχου, πριν από λίγες ημέρες, να κρατά στην αγκαλιά της ένα μικρό κοριτσάκι και να διδάσκει στο αμφιθέατρο, προκάλεσε συγκίνηση.

Η μικρή Ζωή όχι μόνο έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά έχει ήδη κερδίσει την αγάπη των συμφοιτητών της μητέρας της και των καθηγητών του μεταπτυχιακού, αφού παρακολουθεί τα μαθήματα από μόλις δύο ημερών!

Η Χριστίνα Γυφτάκη, μητέρα δύο παιδιών πλέον, φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό «τουρισμός και τοπική ανάπτυξη», περιγράφει στο infokids.gr πώς ούσα έγκυος, πήρε την απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές της!

«ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ!»

Η Χριστίνα είναι ηθοποιός και διδάσκει υποκριτική. Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποφάσισε να κάνει αίτηση για μεταπτυχιακές σπουδές. Έχοντας ήδη ένα παιδάκι στο δημοτικό και γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος, δεν το έβαλε κάτω.

«Κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο αποφάσισα να κάνω την αίτηση γνωρίζοντας ότι είμαι έγκυος .

Στη συνέντευξή μου για την εισδοχή των φοιτητών στο μεταπτυχιακό, ανέφερα στους καθηγητές μου, ότι θέλω να το παρακολουθήσω, αλλά είμαι έγκυος και ότι θα γεννήσω κατά τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Βρήκα μία απίστευτη ανταπόκριση από όλους ! Δεν το περίμενα! Γέννησα λίγο πριν τελειώσει το πρώτο εξάμηνο.

Ερχόμουν με την κοιλίτσα μου φουσκωτή και δεν χωρούσα να μπω στα έδρανα»!

«Η ΖΩΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ!»

«Το πρώτο μάθημα της μπέμπας ήταν σε ηλικία μόλις δύο ημερων. Μου έδωσαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσω μέσω zoom. Όταν έγινε δέκα ημερών ξεκίνησα να την παίρνω μαζί μου στο αμφιθέατρο.

Δεν είχα τη δυνατότητα να την αφήσω κάπου , δεν είχα άλλη επιλογή και δεν ήθελα για κανένα λόγο να σταματήσω ή να κάνω παύση για την επόμενη χρονιά.

Έχοντας δύο παιδιά, με την μητέρα μου μακριά και τον σύζυγό μου στο εξωτερικό, αποφάσισα να μην εγκαταλείψω το όνειρό μου και πιστέψτε με ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες καθηγήτριες ήταν τόσο θετικοί με όλο αυτό», περιγράφει η Χριστίνα.

«ΕΧΕΙ 34 ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ!»

Η μικρή Ζωή έχει συνηθίσει στο οικείο για εκείνη πλέον περιβάλλον του πανεπιστημίου και πηγαίνει σε όλες τις αγκαλιές, όπως λέει η μητέρα της .

« Είναι το μωρό της αγκαλιάς ! Οι συμφοιτητές μου έχουν αυτονομαστεί νονοί ,έχει 34 υπέροχους νονούς και άλλους τόσους καθηγητές ! Τη θηλάζω μέσα στο μάθημα στο τελευταίο έδρανο !»

«ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΤΗΝ ΠΗΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ»

Εκείνη την ημέρα που, η μικρή Ζωή ήταν λίγο ανήσυχη. Δίχως δεύτερη σκέψη , η διδάκτωρ Χαρίτα Βλάχου, την πήρε στην αγκαλιά της και συνέχισε να παραδίδει το μάθημα ! Οι φοιτητές κατέγραψαν τη στιγμή και η καθηγήτρια δημοσίευσε τη φωτογραφία θέλοντας να στείλει ηχηρό μήνυμα.

«Κάποια στιγμή η μικρή Ζωή δυσανασχέτησε. Η Χριστίνα έδειχνε αγχωμένη, προσπαθώντας να την ηρεμήσει. Τότε αυθορμήτως έκανα μία προσπάθεια να χαλαρώσω την κατάσταση.

Την πλησίασα, την πήρα στα χέρια μου και συνέχισα το μάθημα με τη μικρή στην αγκαλιά! Όταν ήρθε στην αρχή του εξαμήνου η Χρίστινα, με ρώτησε αν μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα έχοντας και τη μικρή μαζί στο αμφιθέατρο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκα. Οποιοσδήποτε βλέπει μία μάνα η οποία θέλει να βελτιώσει το επίπεδο των σπουδών της , δε μπαίνει στη διαδικασία να ρωτήσει λεπτομέρειες, κοιτάζει πως μπορεί να την υποστηρίξει. Αυτό έκανα και εγώ ! Ας στηρίξουμε όλους όσοι αγωνίζονται για μία ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!», δηλώνει η κ. Βλάχου.

«ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!»

Τις τελευταίες ώρες η Χριστίνα Γυφτάκη έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook με τίτλο: «Αν μπορώ εγώ μπορείς και εσύ! »

“Τις τελευταίες μέρες δέχομαι κλήσεις και μηνύματα ώστε να δώσω συνεντεύξεις και να μιλήσω για το τι έγινε την τρυφερή στιγμή της φωτογραφίας. Θα σου πω, αλλά μέσα από εδώ, που ξέρω πως δε θα το μοντάρεις ή δε θα με κόψεις στον αέρα. Και θα σου μιλήσω, όχι για τη στιγμή της φωτογραφίας, αλλά για πολλές στιγμές πριν από αυτήν.

Ξέρεις πως πάω στο πανεπιστήμιο; Με το καροτσάκι, μια διαδρομή 20’ την κάνω σχεδόν ώρα. Ψάχνω να βρω τις απαρκάριστες διαβάσεις πεζών, να αποφύγω τα σπασμένα πλακάκια, το πόδι μου έχει μια μόνιμη μελανιά από το σπρώξιμο για να ανέβω τη διάβαση ΑΜΕΑ. Ναι να την ανέβω, γιατί όταν την κατασκεύασαν την έκαναν με σκαλοπάτι.. και σκέφτομαι: αν σκαλώνω εγώ με το καρότσι που σπρώχνω, πως μετακινείται κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο;;;;

Ξέρεις γτ δεν παίρνω λεωφορείο; Γιατί δεν έχει ράμπα να το ανεβάσω.. Γτ κάποιος θα πρέπει να με βοηθήσει να το σηκώσω και κάποιος να το κατεβάσω στη στάση, την οποία μπορεί να τη χάσω γτ στο λεωφορειο θα είμαστε τόσο κολλητά ο ένας στον άλλο που θα πρέπει να παλέψω για να βρω πέρασμα.. κι αν τη χάσω.. πάλι 4×4.

Ξέρεις γτ δεν πάω με το αμάξι; Γτ μου το διέρρηξαν 7φορές και τις δύο τελευταίες μου κλέψανε το παιδικό καθισματάκι. Θα πρέπει λοιπόν να κουβαλάω και καρότσι και κάθισμα και όλη την προίκα μου.

Τώρα.. ξέρεις που μένω; Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πολύ κέντρο, στον 2ο πληθυσμιακά δήμο της χώρας. Την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, τη νύφη του Βορρά, την ερωτική πόλη, αυτήν που υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες από όμορρους δήμους, περιφέρειες και από όλο τον κόσμο. Αυτή που στοχεύουν να την κάνουν τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο.

Ξέρεις πόσα άλλα άτομα βρίσκονταν στο χώρο; Αρκετά. Πόσοι άλλοι φοιτητές μπαίνουν καθημερινά στην αίθουσα που βλέπεις; Εκατοντάδες!
Ξέρεις με τι άγχος και θυσία σπουδάζουν όλοι αυτοί;

Ξέρεις πόσοι από αυτούς έχουν παιδιά; Πολλοί. Πόσοι από αυτούς δεν σκέφτονται να κάνουν παιδιά; Ακόμα περισσότεροι… «Ελλάδα χώρα γερόντων», «..μείζον πρόβλημα η υπογεννητικότητα»…

Γυναίκες άντρες, σε μια υπερπροσπάθεια να είναι συναγωνίσιμοι στην αγορά εργασίας, να εξελιχθούν ως άνθρωποι, να αυξήσουν το εισόδημα ώστε να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ, τη βενζίνη, τον ΦΠΑ, το ενοίκιο, μέχρι που θα συνειδητοποιήσουν πως δεν φτάνουν και θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τα σκιλς τους για να αυξήσουν το εισόδημα για να πληρώσουν το ρεύμα, το σούπερ μάρκετ..με θυσίες.. και με άγχος

Μην κάνετε λοιπόν τους ανθρώπους να πέφτουν από τα μπαλκόνια, οδηγήστε τους να πέφτουν με τα μούτρα στο διάβασμα, στον έρωτα, στην αμοιβόμενη εργασία. Μη μοιράζετε επιδόματα, δημιουργήστε συνθήκες. Δεν χρειάζεται να αυξήσετε το ωράριο των σχολείων. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τους γονείς τους, μην τους τους στερείτε. Μην επιδιώκετε να φτιάξετε ρομπότ… Μην μας εξαντλείτε..

Τώρα ξανακοίτα τη φωτογραφία..

Βλέπεις τη Νέδα (τη μικρή); Είναι ό,τι διάβασες παραπάνω κι ακόμα περισσότερα.

Βλέπεις την Κα Βλάχου; Είναι ο κάθε ένας από εμάς που προσφέρεται να βοηθήσει.

Βλέπεις την αίθουσα; Είναι αυτή η πόλη, αυτή η χώρα.

Βλέπεις κανέναν άλλο;

Η συμμετοχή μου στα σόσιαλ είναι όση μου επιτρέπει η εργασία μου και μόνο για αυτή. Όπως θα δεις πέρασε χρόνος μέχρι την επόμενη ανάρτηση.. βλέπεις κανείς δε χρειάζεται στη δούλεψή του μια έγκυο freelancer ηθοποιό που δε θα μπορεί να χορεύει, να τραγουδά, να κάνει δεκαπέντε κωλοτούμπες και πιρουέτες, να λυγίζει κουταλοπίρουνα, να βγάζει φωτιές από το στόμα ή να σταματά το γύρισμα για να θηλάζει…. ενωμέν@ θα νικήσουμε. Καλή δύναμη σε όλ@ς μην τα παρατάτε, αξίζει τον κόπο!!!

•όσους εμπλέκονται με τη φωτό, τους ευχαριστώ, είναι υπέροχοι άνθρωποι, και είναι πολλοί!!!

Διαβάστε επίσης:

Πανικός σε ελληνικό αεροδρόμιο: 11χρονη αποβιβάστηκε και κανείς δεν την πήρε χαμπάρι – Η ώρα των μηνύσεων

Καλοκαίρι 2022: 3 τυχεροί κερδίζουν υπέροχα καλοκαιρινά παιχνίδια για να διασκεδάσουν στις διακοπές από το blablatoys.gr

Στη Σούδα το κρουαζιερόπλοιο της Disney – Δείτε εικόνες και βίντεο από το μαγικό πλοίο