Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει τόσο η εκπαιδευτική όσο και η μαθητική κοινότητα. Από τη μια μεριά υπάρχει η αγωνία που ρεαλιστικά προκαλεί η πανδημία και το κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Από την άλλη, η ανάγκη όλων μας να μη χάσουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα, να μη γυρίσουμε την πλάτη στο μέλλον μας.
Και στη μέση; Στη μέση αναγκαστικά θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία, η διάθεση συνεργασίας και η ευχή να κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε για να ξορκίσουμε το κακό και στο τέλος αυτή της σχολικής χρονιάς να βγούμε νικητές και καλύτεροι άνθρωποι.
Δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα η εκπαιδευτικός, δασκάλα καλλιτεχνικών, Stephanie Krause στο κείμενο της “Back to School This Year is Ideal for No One”, το οποίο μετέφρασε εξαιρετικά η εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Έλενα Ελληνιάδου:
Δείτε την αρχική ανάρτηση της κ. Ελληνιάδου εδώ:
https://www.facebook.com/elena.elliniadou/posts/10219870746571326
