Η Μαντόνα εγκαινίασε παιδιατρική κλινική στο Μαλάουι μαζί με τα υιοθετημένα παιδιά της

Σε εορταστικό κλίμα εγκαινιάστηκε χθες από τη Μαντόνα, η παιδιατρική κλινική Mercy James στο Μαλάουι, που πήρε το όνομά της από την 11χρονη κόρη της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας. Έχοντας στο πλευρό της τα τέσσερα από τα έξι παιδιά της, όλα υιοθετημένα από το Μαλάουι, έδωσε το παρών στην τελετή για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της μονάδας που χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμά της.

Πρόκειται για την πρώτη παιδιατρική κλινική στο Μαλάουι, η οποία διαθέτει τρεις αίθουσες χειρουργείων και είναι εξοπλισμένη με 50 κλίνες. Χάρη στη δημιουργία της διπλασιάζεται η δυνατότητα υποδοχής άρρωστων παιδιών στο νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπλαντάιρ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Μαντόνα συναντήθηκε και συνομίλησε με νεαρούς ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν.

«Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να πεθαίνουν από φοβερές ασθένειες, τις οποίες μπορούμε εύκολα να θεραπεύσουμε», τόνισε η διάσημη σταρ και συνέχισε αναφερόμενη στα εμπόδια που συνάντησε κατά τη διαδικασία υιοθεσίας της κόρης της: «Ο δικαστής απέρριψε το αίτημά μου διότι είχα πρόσφατα πάρει διαζύγιο. Προσλάβαμε δικηγόρους, προσφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ποτέ όμως δεν παραιτήθηκα ή υποχώρησα. Έδωσα μάχη για τη Μέρσι και την κέρδισα».

Η 11χρονη Μέρσι Τζέιμς πήρε το λόγο με τη σειρά της για να δηλώσει την «τιμή που νιώθει καθώς το κέντρο μπορεί να σώσει πολλές ζωές». Μετά το τέλος της εκδήλωσης η Μαντόνα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία από την τελετή των εγκαινίων με το σχόλιο «Οικογενειακή υπόθεση!».