«Η μπέιμπι σίτερ ήταν φίλη μας. Δεν φανταζόμουν ότι θα κακοποιούσε το μωρό μας»

«Η μπέιμπι σίτερ ήταν φίλη μας. Δεν φανταζόμουν ότι θα κακοποιούσε το μωρό μας»

«Ο μικρός μου γεννήθηκε νευροτυπικός. Όταν ήταν 5 μηνών βίωσε εγκεφαλικό τραύμα λόγω του Συνδρόμου Ανατάραξης Μωρού στα χέρια της μπέιμπι σίτερ, η οποία μάλιστα ήταν και οικογενειακή μας φίλη. Ναι, την ξέραμε.

Ήμουν στη δουλειά, όταν πήρα ένα τηλεφώνημα, στο οποίο μου είπαν ότι ο μικρός κοιμόταν, αλλά τίναζε τα πόδια του και δεν ξυπνούσε. Κάλεσα ένα ασθενοφόρο, αφού δεν το είχε κάνει η μπέιμπι σίτερ και έφυγα από τη δουλειά αμέσως. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και της είπα να με συναντήσει στο νοσοκομείο.

Τηλεφώνησα και στον (τότε) σύζυγό μου και του είπα να έρθει στο νοσοκομείο, ενώ εγώ κατευθυνόμουν στο σπίτι της μπέιμπι σίτερ για να μπω στο ασθενοφόρο με το παιδί. Είπα στην αδελφή μου να έρθει κι εκείνη, ενώ προσπάθησα να καθησυχάσω τον μεγαλύτερο γιο μου για να μην φοβάται.

Ήμουν τρομαγμένη από αυτά που μου είχε πει η μπέιμπι σίτερ, αλλά ήμουν ταυτόχρονα και πολύ μπερδεμένη. Ο μικρός μου ήταν μία χαρά, λίγες ώρες πριν που τον άφησα για να πάω στη δουλειά μου. Ήταν λίγο ανήσυχος, επειδή έβγαζε δοντάκια, αλλά είχα πει στην μπέιμπι σίτερ να μου τηλεφωνήσει, αν πάθει κάποια κρίση και να έρθω να τον πάρω.

Όταν έφτασα στο σπίτι, μόλις είχε φτάσει και το ασθενοφόρο. Ο μικρός όχι μόνο κλωτσούσε τα ποδαράκια του, αλλά είχε πάθει κρίση και είχαν γυρίσει τα ματάκια του. Ο παραϊατρικός που βρισκόταν στο ασθενοφόρο έκανε ένα σχόλιο που δεν θα ξεχάσω ποτέ. “Δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι συμβαίνει”. Δεν μου έδωσε καμία εμπιστοσύνη σχετικά με τις ικανότητές του, καθώς έμπαινα με το παιδί στο ασθενοφόρο.

Ο μικρός μου πάθαινε κρίσεις μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για το τοπικό νοσοκομείο, που δεν ήταν εξοπλισμένο για τέτοιες περιπτώσεις σε τόσο μικρά παιδιά. Ήμουν τρομοκρατημένη. Χρειάστηκε αεροδιακομιδή και τελικά υποβλήθηκε σε 9ωρη χειρουργική επέμβαση για το αιμάτωμα στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του. Μπήκε σε τεχνητό κώμα, ΄ώστε να μην πάθει κάποια κρίση και να διατηρηθεί ήρεμος. Προετοιμαζόμουν για το χειρότερο, γιατί οι πιθανότητες επιβίωσής του μετά από αυτήν την επέμβαση ήταν ελάχιστες.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθαν αστυνομικοί από την πόλη μας για να πάρουν καταθέσεις.

Οι γιατροί είπαν ότι ηταν κακοποίηση

«Οι γιατροί απέδωσαν το τραύμα του σε κακοποίηση», μας είπαν. Έπαθα σοκ.

Η οικογένειά μου ήταν μαζί μας για το σαββατοκύριακο. Η μπέιμπι σίτερ ήταν επίσης παρούσα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε αναφέρει το παραμικρό περί κακοποίησης. Ήταν μεγάλο σοκ. Το γεγονός ότι οποιοσδήποτε σκέφτηκε να κάνει κακό στο παιδί ήταν αδιανόητο. Μας πήρε ένα χρόνο και παραπάνω για να μείνω έγκυος στο πρώτο μου παιδί, λόγω ιατρικών προβλημάτων. Μας είπαν ότι δεν θα κάνω ποτέ άλλο μωρό και όταν έμεινα έγκυος στον μικρό μου ήταν μία υπέροχη έκπληξη. Και τώρα κάποιος του κάνει κακό.

Η μπέιμπι σίτερ έφυγε για λίγο, για να κάνει μπάνιο ή να φάει όπως είπε, δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο άντρας μου της είπε να μην ξαναγυρίσει, επειδή ήξερε ότι ούτε εγώ, ούτε ο άντρας μου θα κάναμε κάτι κακό στο μωρό. Ήμασταν σίγουροι, ΄οτι ήταν καλά το πρωί που τον αφήσαμε για να πάμε στις δουλειές μας. Και η ξαδελφή μου, της οποία κρατούσε το παιδί η ίδια γυναίκα, τον είχε δει το πρωί και ήξερε πως ήταν μία χαρα.

Για έξι εβδομάδες, ο μικρός ήταν σε κώμα. Έπαθε διάτρηση δωδεκαδάκτυλου, ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν ακόμη σίγουροι, αν αυτό προκλήθηκε από το τραύμα που του προκάλσε η μπέιμπι σίτερ ή το έπαθε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης που έγινε κατά την αεροδιακομιδή.

Ήμασταν εξαντλημένοι και τα συναισθήματα που μας κυρίευαν ήταν δεκάδες. Ήμουν τόσο πολύ μακριά από το άλλο μου παιδί, ενώ ο άντρας μου γύρισε πίσω στη δουλειά για να μπορέσουν να πληρωθούν οι λογαριασμοί και τα έξοδά μας. Η μαμά μου και η μητριά μου έμειναν μαζί μου, ενώ η πεθερά μου με τον άλλο μου γιο. Προσευχόμασταν να πάνε όλα καλά.

Κάποια στιγμή βγήκε από το κώμα, αλλά ήταν “φυτό” και το προσδοκώμενο ζωής ήταν αρκετά χαμηλό. Δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω. Πώς όλο αυτό θα επηρέαζε εμένα, το γάμο μου, το άλλο μου παιδί; Όταν τελικά συνήλθε πήγαμε σε πολλούς γιατρούς, χρειάστηκε να ταξιδέψουμε πολύ με το πιο σημαντικό ζήτημα στην υγεία του να είναι οι κρίσεις του. Ο μικρός ήταν πλήρως εξαρτημένος πλέον. Δεν μπορούσε να μιλήσει, είχε κρίσεις, υπνική άπνοια, σκολίωση, προβλήματα στα νεφρά, δυσπλασίες και μυριάδες άλλα προβλήματα.

αυτη η γυναικα δεν τιμωρηθηκε ποτε

Από τότε που τον πήρα στο σπίτι ψάχναμε κάθε κλινικό του σύμπτωμα, αλλάξαμε πολλά νοσοκομεία, ακόμη και σε άλλη πολιτεία πήγαμε να μείνουμε προκειμένου να έχουμε άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένους γιατρούς.

Η γυναίκα αυτή δεν τιμωρήθηκε ποτέ, δεν πέρασε ούτε μία ημέρα στη φυλακή και μπορεί να ζει την ζωή της ξένοιαστη, ενώ εμείς έχουμε να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα των πράξεών της. Είμαι πολύ απογοητευμένη από τη Δικαιοσύνη. Θέλω να τη δω πίσω από τα κάγκελα, όχι μόνο για ό,τι προκάλεσε στο παιδί μου, αλλά και σε όλη μου την οικογένεια.

Κάνω ότι περισσότερο μπορώ για το παιδί μου, να αποκτήσει όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται. Είναι στο επίκεντρο της αγάπης μας».

Διαβάστε επίσης:

“Ο 5,5 ετών γιος μου έχει έντονα ξεσπάσματα ζήλιας προς την 1,5 έτους αδερφούλα του – Πώς να τα αντιμετωπίσουμε;”

Ανακαλούνται ακατάλληλες μάσκες ΚΝ95 – ΜΗΝ τις χρησιμοποιείτε

Αγωνία στη Λάρισα: 2 βρέφη λίγων ημερών νοσηλεύονται με κορωνοϊό – Η ανησυχία των γιατρών