Ιδιωτικά σχολεία: Δείτε τι θα ισχύσει με τα δίδακτρα αν τα έχετε προπληρώσει

Ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων,  σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της καταβολής διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας έδωσε την απαραίτητη κατεύθυνση όμως πολλοί γονείς έχουν απορίες για τη διαδικασία πληρωμής ή μη των διδάκτρων καθώς σε πολλά ιδιωτικά σχολεία η εξ αποστάσεως διεξάγεται κανονικά, σε άλλα διεξάγεται για λίγες ώρες ενώ υπάρχουν και αυτά που δεν έχουν καθόλου.

Για όσο διάστημα τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά δεν θα χρεώσουν τίποτα που δεν παρέχεται

Ο κ. Κυραϊλίδης ανέφερε πως στις 23/3 ο σύλλογος ιδιωτικών σχολείων, απεύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και: «τους δηλώναμε ξεκάθαρα ότι για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα χρεωθείτε όποια υπηρεσία δεν σας παρέχετε» Παράλληλα, ανέφερε ότι: «τα ιδιωτικά σχολεία δεν έψαχναν πλατφόρμες. Ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρας τα μαθήματα»

Τι θα γίνει με όσους έχουν προπληρώσει τα δίδακτρα;

Εν συνεχεία ερωτηθείς για το τι θα γίνει στις περιπτώσεις γονέων που έχουν προπληρώσει τα δίδακτρα απάντησε ότι «Σε περίπτωση προπληρωμής των διδάκτρων, θα συμψηφίζονται με την επόμενη χρονιά, αν μιλάμε για μαθητές της τρίτης λυκείου θα επιστρέφονται τα χρήματα»