“Kαι το όνομα αυτού…Νικηφόρος”: Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους

"Kαι το όνομα αυτού...Νικηφόρος": Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους

Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής, πριν λίγες μέρες μας γνωστοποίησαν το γάμο τους καθώς υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης.

Βάφτισαν το μοναχογιό τους

"Kαι το όνομα αυτού...Νικηφόρος": Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους

Χθες ,Σάββατο 23 Οκτωβρίου,  βάφτισαν τον γιο τους, ο οποίος πήρε το όνομα Νικηφόρος. Το μυστήριο έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα που όπως έγραψε χαρακτηριστικά και ο μπαμπάς Μιχάλης Οικονόμου “Για τον πάτερα Αλέξανδρο του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, όπου έγινε το Μυστήριο, και τον π. Βασίλειο, με τη μεγάλη τους καρδιά και αποδοχή, που μας συγκίνησε όλους.”

«Χθες, ο μικρός μας Νικηφόρος βαπτίστηκε χριστιανός, κι ήταν η πιο υπερβατική στιγμή της ζωής μου.

Παιδί μας, σου εύχομαι να γίνεις ένας ένθεος άνθρωπος, και να παίρνεις φως από τον άγιό σου, Νικηφόρο τον Λεπρό, να έχεις γύρω σου ανθρώπους που θα τους αγαπάς και θα σε αγαπάνε, όπως όλοι οι φίλοι μας που μας συντρόφευσαν με τις προσευχές τους χθες στη Βάπτισή σου.

Να σηκώνεις τον σταυρό που από σήμερα φοράς, με υπομονή, κουράγιο στα καλά και στα δύσκολα, γιατί πλέον δεν είσαι μόνος. Αρκεί να μάθεις να κοιτάς», έγραψε στο instagram ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η ανάρτηση του μπαμπά Μιχάλη

Η ιστορία του ζευγαριού

Η ευρεία δημοσιοποίηση της οικογενειακής του κατάστασης έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Μιχάλης Οικονόμου και ο σύντροφός του Γιώργος Μακρής έδωσαν συνέντευξη στη Vogue Greece και μίλησαν για την προσωπική τους ιστορία, ως γονείς του μικρού Νικηφόρου.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 5 χρόνια και από νωρίς είχαν την επιθυμία να γίνουν γονείς. Το παιδί τους, τελικά, τους βρήκε, όπως εξομολογήθηκαν οι ίδιοι: «Ήταν μια μέρα που έμαθα ότι μια εξ’ αίματος συγγενής μου, που ζει χρόνια στο περιθώριο, έμεινε ξανά έγκυος. Ήξερα ότι αυτό το παιδί, αν κατάφερνε να γεννηθεί, θα κατέληγε σε κάποιο ίδρυμα, δεδομένης της κατάστασης της μητέρας του, που ήταν ανίκανη να το φροντίσει. Κοιταχτήκαμε με τον Μιχάλη στα μάτια και πήραμε αμέσως την απόφαση».

Στην ίδια συνέντευξη, το ζευγάρι εξήγησε, ότι έκαναν μια κλασική συγγενική αναδοχή, έπειτα από αίτηση για την επιμέλεια του παιδιού. Την επιμέλεια την έχει μόνο ο Γιώργος, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο παραχωρεί συγγενική επιμέλεια τέκνου σε γονιό, γνωρίζοντας, ότι βρίσκεται σε ομοφυλοφιλική σχέση.

"Kαι το όνομα αυτού...Νικηφόρος": Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής βάφτισαν τον γιο τους

Πολύτιμο ρόλο στην απόφασή τους να μεγαλώσουν μαζί αυτό το παιδί έχουν παίξει οι γονείς τους. Ο Μιχάλης Οικονόμου εξηγεί, ότι αφού τους μίλησε για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στα 35 του χρόνια, είχε να κάνει με δύο πολύ ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που βοηθούν στην ανατροφή του παιδιού: «Η μητέρα μου με συγκινεί. Τη ρωτάνε στη γειτονιά “Ποιανού είναι το μωρό, της κόρης σας;” και απαντάει αυθόρμητα: “Όχι, του γιου μου και του συντρόφου του”»

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη: Τραυματισμός 15χρονης από εκπυρσοκρότηση αεροβόλου που κράταγε 14χρονος

Παιδίατρος: “Θερίζει” η γαστρεντερίτιδα – Τι να προσέξετε και πώς να ανακουφίσετε το παιδί

Σχολεία μέχρι τις 6 το απόγευμα – Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί μέσα σε επιχειρήσεις: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση