Νίκος Γαλάνης: Ο πολυβραβευμένος δάσκαλος από την Αργολίδα έγινε… “παγκόσμιος”!

Νίκος Γαλάνης: Ο πολυβραβευμένος δάσκαλος από την Αργολίδα έγινε... "παγκόσμιος"!

Πολλές είναι οι φορές που το όνομα του εκπαιδευτικού Νίκου Γαλάνη έχει φιγουράρει στους τίτλους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, όμως αυτή τη φορά πιο ηχηρά από ποτέ. Ο πολυβραβευμένος δάσκαλος, ο οποίος χρόνια τώρα ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές καλλιτεχνικές δράσεις του με τους μαθητές του έλαβε μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση.

Στον Νίκο Γαλάνη, λοιπόν, απονεμήθηκε το Global Teacher Award, από τον οργανισμό AKS Education Awards που βραβεύει τους καλύτερους δασκάλους από όλο τον κόσμο. Το βραβείο αυτό, συγκεκριμένα, απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.

Ένας δάσκαλος… από τους λίγους!

Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο εν λόγω εκπαιδευτικός, ο οποίος μέσα από το έργο του έχει ανοίξει πολύτιμους πνευματικούς ορίζοντες στους μαθητές του, ευαισθητοποιώντας του σε μύρια κοινωνικά μα και ιστορικά θέματα.

Περήφανος για την επιτυχία του, στην ανάρτησή του, ο κ. Νίκος Γαλάνης γράφει:

“Εκπροσωπώντας τη χώρα μας, μου απονεμήθηκε το Global Teacher Award στη γιορτή που διοργανώνει ο οργανισμός AKS Education Awards βραβεύοντας τους καλύτερους δασκάλους από όλο τον κόσμο!
Ανάμεσα σε εξαίρετους συναδέλφους από περισσότερες από 100 χώρες, η επιλογή στο πρόσωπο μου, αποτελεί εκτίμηση του έργου και κίνητρο να συνεχίσω να προσφέρω στην εκπαίδευση των παιδιών μας..!
Μεγαλύτερο κίνητρο, βέβαια, παραμένει το αυριανό χαμόγελο των μαθητών μου όταν ανοίξω την πόρτα του σχολείου.!”

Δείτε την σχετικά ανάρτηση:

Με το βραβείο Global Teacher Award του ίδιο οργανισμού είχε βραβευτεί τον περασμένο χρόνο και μία ακόμα Ελληνίδα εκπαιδευτικός. Ο λόγος για την κ. Βίκυ Ξανθοπούλου που είχε ξεχωρίσει χάρη στο εξαιρετικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που έχει δημιουργήσει για παιδιά Νηπιαγωγείου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο φοβερός εκπαιδευτικός Νίκος Γαλάνης “ξαναχτυπά” και αποθεώνει το Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας