“Καλά μου παιδιά, αρκεί που είστε εκεί και ακούτε”: Τα μηνύματα αυτής της δασκάλας για την τηλεκπαίδευση είναι ό,τι καλύτερο διαβάσαμε

Χαιρόμαστε να αναδεικνύουμε δασκάλους που αγαπούν την εκπαιδευτική διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν την ιδιότητά τους αυτή ως ένα επάγγελμα σαν όλα τα άλλα. Δασκάλους που έχουν συνειδητοποιήσει το ύψιστο ρόλο που επιτελούν, καθώς αφήνουν μόνιμα τα αποτυπώματά τους στο μυαλό, τους χαρακτήρες, τα ιδανικά, τις αξίες, τις φιλοδοξίες τους και γενικά σε ολόκληρη τη ζωή των μαθητών τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η κα Μαρία Τσούμα, δασκάλα της Β τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου που βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο να επικοινωνεί με τους αγαπημένους της μαθητές καθημερινά τώρα που #ΜένουμεΣπίτι και τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως μέσω της ειδικής πλατφόρμας Webex.

Κάθε μέρα, η δασκάλα στέλνει ένα όμορφο εισαγωγικό μήνυμα σε όλα τα παιδιά όπου τους γράφει θετικές σκέψεις, ποιήματα και λόγια που υπό άλλες συνθήκες θα τους έλεγε στην τάξη. Τώρα όμως που το μάθημα γίνεται από μακριά και η φυσική παρουσία δεν είναι εφικτή προσπαθεί να τους δείξει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, να τα παρακινήσει να μην εγκαταλείψουν το ταξίδι της μάθησης και να παρακολουθούν έστω και ως απλοί θεατές το μάθημα αν δεν έχουν όρεξη να συμμετέχουν ενεργά ή δειλιάζουν.

Τα μηνύματά της αποκαλύπτουν μια δασκάλα που νοιάζεται τους μαθητές της όχι επειδή “πρέπει” αλλά επειδή το αισθάνεται πραγματικά και θέλει τόσο πολύ να τους στηρίξει και να τους δώσει ώθηση να προσαρμοστούν ο καθένας με το ρυθμό του στη νέα πραγματικότητα.

Αυτά είναι τα ξεχωριστά μηνύματα της δασκάλας στους μαθητές της

Παιδιά μου  θα χαρώ πολύ να σας δω και να σας ακούσω όλους. Έχω να σας προτείνω για να περάσει όμορφα η ώρα μας να παρουσιάσετε , όσοι θέλετε βέβαια, κάποιο αίνιγμα, μια παροιμία , ένα ανέκδοτο, ένα ποιηματάκι, μια ζωγραφιά σας, μια κατασκευή που έχετε κάνει , ένα παιχνίδι σας ή οτιδήποτε θέλετε εσείς. Να ξέρετε πως όσοι από εσάς δε θέλετε να μιλήσετε , δεν πειράζει καθόλου. Εγώ σας αγαπώ και σας εκτιμώ όλους το ίδιο. Αρκεί που θα είστε εκεί και θα ακούτε. Θα μοιάζει σαν να μιλάμε όλοι μαζί στο τηλέφωνο. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να νιώσουμε όλοι σαν μια ομάδα.

Αγαπημένα μου παιδιά Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις πασχαλινές μέρες αν και φέτος ήταν όλα διαφορετικά. Τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν πήγαμε στην εκκλησία αλλά ούτε το βράδυ της Ανάστασης ανάψαμε τη λαμπάδα μας με το Άγιο Φως. Δεν μας επισκέφτηκαν φίλοι και συγγενείς και δεν είχαμε την ευκαιρία να χαρούμε μια ανοιξιάτικη βόλτα στην εξοχή. Ο καθένας γιόρτασε με την οικογένειά του. Τηρήσαμε τους κανόνες της πολιτείας για το καλό όλων μας. Εύχομαι να περάσει γρήγορα αυτή η μπόρα και να ανταμώσουμε υγιείς και χαμογελαστοί στο σχολείο μας που μας περιμένει με λαχτάρα. Γιώργο, Μάριαν, Βασίλη, Γιάννη, Δανάη, Αρετή, Νεφέλη, Γιώργο,Εύη, Γιάννη Στέφανε, Έλενα, Φίλιππε, Λυδία, Νίκο, Μπαρά, Σοφία, Μυρτώ, πραγματικά μου έχετε λείψει πολύ…

Τέτοιους δασκάλους χρειαζόμαστε στα σχολεία για να διδάσκουν τα παιδιά μας. Δασκάλους που έχουν όχι μόνο πληθώρα γνώσεων αλλά και πληθώρα αγάπης και ενδιαφέροντος για τους μαθητές.