Κάντε δώρο σε σας και τα παιδιά σας ένα Ελπιδοσαββατοκύριακο που θα ενδυναμώσει τους οικογενειακούς δεσμούς

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ευτυχισμένων οικογενειών είναι η αλληλοεκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ των μελών τους. Η εκτίμηση και η αγάπη χρειάζονται συνεχή φροντίδα και προσοχή ακόμη και μεταξύ των μελών μιας οικογένειας ούτως ώστε να επιτυγχάνονται αρμονικές σχέσεις. Οι ευτυχισμένες οικογένειες έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα μέλη τους περνούν σημαντικό και ποιοτικό χρόνο μαζί.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα πολύτιμο δώρο στην οικογένεια σας και να τονώσετε τη σχέση σας με τα παιδιά τότε αξίζει να κλείσετε θέση και να συμμετάσχετε οικογενειακώς στο Ελπιδοσαββατοκύριακο, το ξεχωριστό οικογενειακό πρόγραμμα που διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο (19 – 21 Μαΐου), ο αγαπημένος εναλλακτικός χώρος, Ελπιδοχώρι.

Σε μια καταπράσινη έκταση 31 στρεμμάτων στην περιοχή της Αργολίδας, 6 γονείς με τα παιδιά τους 6-12 ετών θα συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο αυτογνωσίας και διασκέδασης παράλληλα με δημιουργική απασχόληση στη φύση.

Τι είναι το Ελπιδοσαββατοκύριακο

Ένα Σαββατοκύριακο αυτογνωσίας και διασκέδασης παράλληλα με δημιουργική απασχόληση στη φύση. Μια εμπειρία που μπορεί να βελτιώσει τη συνεργασία γονιών παιδιών, να χαλαρώσει τις εντάσεις που μπορεί η καθημερινότητα να φέρνει, να εμβολιάσει την αγάπη για τη φύση, να βοηθήσει στην υπέρβαση εμποδίων, να φέρει στην επιφάνεια, τη γνώση, τη χαρά, τη διασκέδαση, την απλότητα, την ισορροπία, την αρμονία.

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν οι γονείς εμπλέκονται σε έργα με τα παιδιά τους ως μαθητευόμενοι και οι δύο, το αποτέλεσμα στη σχέση είναι καταλυτικό. 6 γονείς με τα παιδιά τους ( 6-12 χρονών) θα συνταξιδέψουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία παίζοντας παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους αναγνωρίζοντας ουσιαστικά κομμάτια του εαυτού τους και θα διασκεδάσουν δημιουργώντας έργα στη φύση (φτιάχνοντας φυτώριο, συνθέτοντας μια σπείρα από βότανα, ζωγραφίζοντας τους τοίχους, υφαίνοντας στον αργαλειό κλπ.) ή παίζοντας ομαδικά παιχνίδια.

Ποιο είναι το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων

Συμβουλευτική για γονείς

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλο εμπνευστής και ιδρύτρια του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι» και συγγραφέας του βιβλίου «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά» θα απασχολήσει του γονείς όσο τα παιδιά επιδίδονται στην αυτογνωσία μέσω τέχνης προσφέροντας σύντομα εργαστήρια που αφορούν τη σχέση γονέα – παιδιού. Στόχος των εργαστηρίων αυτών είναι η εδραίωση μιας καλύτερης σχέσης, μιας καλύτερης ατμόσφαιρας μέσα στην οικογένεια μαζί με την αύξηση του κοινωνικού ενδιαφέροντος γονέων και παιδιών.

Αυτογνωσιακά παιχνίδια για γονείς και παιδιά

Με εισηγήτρια την Πάολα Παρτσαλάκη, Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τα παιδιά και οι γονείς θα απασχοληθούν με παιχνίδια αναζήτησης, συναισθηματικής ενδυνάμωσης και προσωπικής ανάπτυξης. Με γλώσσα την τέχνη και εργαλείο τη δημιουργικότητα, κεντρίζουμε τη φαντασία και εκφράζουμε τις απόψεις και τα συναισθήματα, αναζητούμε την προσωπική αλήθεια και διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις γύρω μας με τρόπο συμβολικό και διασκεδαστικό.

Πρόσβαση – Διαμονή

Η μετάβαση από και προς το Ελπιδοχώρι γίνεται με ΙΧ, κατόπιν σχετικής συνεννόησης ώστε να υπάρξει χαμηλότερο κόστος στα μεταφορικά.

Πληροφορίες

Κόστος συμμετοχής:

Μητέρα και ένα παιδί 190 ευρώ
Μητέρα και δύο παιδιά 220 ευρώ

Η συμμετοχή οριστικοποιείται με την κατάθεση 50 ευρώ σε Τραπεζικό Λογ/σμό που παραλαμβάνετε με την Δήλωση Συμμετοχής και τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως μία εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει την διαμονή (2 βράδια), την πλήρη διατροφή (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καθώς και τη συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα του Σαββατοκύριακου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων εδώ
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήσετε  στο contact@elpidohori.gr

Τι να φέρω μαζί μου
Σημειωματάριο, φωτογραφική μηχανή, φακό, παπούτσια κλειστά, σαγιονάρες, ρούχα κατάλληλα για διακοπές στην απόλυτη φύση, απαραίτητα φάρμακα, ιδιαιτερότητες φαγητού, κάποιας μορφής αδιάβροχο, ότι χρειάζομαι για τον ύπνο (σεντόνια, κουβέρτες, ή sleeping bag), προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας.

Eλπιδοχώρι

Ερατώ Χατζημιχαλάκη

694 59 58 181  –  210 93 30 908