Κέικ μπανάνα με σάλτσα σοκολάτας

Τα κέικ των μαμάδων είναι ένα από τα γλυκά που τα παιδιά λατρεύουν να τρώνε. Μπορείτε να τα βρείτε σε άπειρους συνδυασμούς και γεύσεις που σίγουρα θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό λιλιπούτειο φίλο μας. Εμείς βρήκαμε αυτή τη συνταγή με μπανάνα θέλοντας να αξιοποιήσουμε τις ώριμες μπανάνες που είχαμε στο ψυγείο και ήταν κρίμα να τις πετάξουμε.

Υλικά

1 + 1/2 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. γάλα φρέσκο
1/2 κεσές γιαούρτι
1 ½ κ.γ. σόδα
4 μπανάνες ώριμες πολτοποιημένες
1 βανίλια
1+ 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
έξτρα αλεύρι
βούτυρο για τη φόρμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. κακάο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά.Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε.Ρίχνουμε και τη βανίλια.Τέλος, με σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη σάλτσα σοκολάτας. Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το υγρό. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας το κέικ.