Κέικ μπανάνα

Κέικ μπανάνα

Σας περίσσεψαν μπανάνες πoυ μαύρισαν και δεν θέλετε να τις πετάξετε; Επειδή και εμείς χθες βρεθήκαμε σε αντίστοιχη θέση αποφασίσαμε να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά ένα νόστιμο κέικ μπανάνας.

Συμβουλή:

Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο το καλύτερο και πιο γευστικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά:

1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα

1 1/2 φλιτζάνι μπανάνες λιωμένες

2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη

3/4 φλιτζάνι βούτυρο ή βιτάμ

3 αυγά

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι γλυκού baking powder

1 1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

6 κουταλιές σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Κόβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε το βούτυρο ή το βιτάμ με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαλακά.

Προσθέτουμε τις μπανάνες. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά εναλλάξ με το γάλα. Όταν αναμιχθούν καλά προσθέτουμε και τα καρύδια. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει 1 ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Μακαρονάδα με λαχανικά αλά κρεμ

Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο

Κέικ στο τηγάνι με ένα αυγό: Η πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες